Video Parlamentarii s-au certat pe salariile bugetarilor. "Introduceți tot felul de șopârle în proiecte"/ "Nu e majorare, e echilibrare"

Data actualizării: Data publicării:
Ședință în plen a Camerei Deputaților.
Camera Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii au votat azi promisiunea făcută de coaliția de guvernare de a crește salariile de la stat. Pentru anumiți funcționari vor fi majorate și sporurile. Această măsura din urmă a creat discuții aprinse în Camera Deputaților. Opoziția susține că astfel de măsuri creează inechitate și pot duce la falimentul statului.

 

Oana Țoiu, deputat USR: "Ca să fie clar pentru toată lumea, creșterea salariului de baza de 15% înseamnă creșterea tuturor sporurilor care se calculează procentual pe salariul de bază".

Alfred Simonis, deputat PSD: "Nu e vorba de majorare, e vorba de echilibrare a sporurilor între ministere. Două ministere, Cultură și Transporturile, nu aveau același nivel".

Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei: "Sincer, nu vă e puțin jenă? Despre ce reforma a administrației vorbiți dumneavoastră, care aveți majoritatea, în condițiile în care introduceți tot felul de șopârle în proiecte, dați sporuri și salarii în sistemul public."

Florin Român, deputat PNL: "Atât la ministerul Transporturilor, CNAIR și Cultură, în ultima vreme există plecări masive. În CNAIR e o problemă cronică. România se pregătește să implementeze pe PNRR infrastructură rutieră, iar specialiștii pleacă în zona privată sau la alte ministere unde se dau aceste sporuri".

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021. Măsura a fosta anunțată anterior de Coaliție, săptămâna trecută.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri