Parlamentarii scapă de ancheta DNA. Crin Antonescu: Era nefiresc să fie asimilați funcționarilor publici

Data publicării:
sigla dna - captura 2

În plenul Camerei Deputaților, care este cameră decizională, s-a decis ca deputații, senatorii, dar și președintele României, să fie scoși din categoria funcționarilor publici.

Astfel, dosarele parlamentarilor care sunt urmăriți penal vor fi mutate pentru a fi anchetate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Scoaterea acestora din categoria funcționarilor publici înseamnă că nu mai pot fi incriminați de către cele două legi speciale, legea DNA și legea ANI.

„Parlamentarii pot fi anchetati, parlamentarii însă nu sunt funcționari publici, cred că ăsta e un lucru evident pentru toată lumea și faptul că până acum erau asimilați funcționarilor publici era un lucru nefiresc, care nu se găsește nicăieri în lumea democratică și care, din fericire, prin această modificare, a fost schimbat, deci este foarte corectă”, a comentat Crin Antonescu, președintele Senatului.

El a subliniat că această modificare nu înseamnă implicit că parlamentarii au obținut astfel o „superimunitate”.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.

De altfel, Comisia juridică a întocmit raportul luni seară, în aceeaşi şedinţă controversată în care a fost adoptat şi proiectul Legii amnistierii. Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri