Parlamentarii se plâng de salarii mici

Data publicării:
bani - bancnote de 100 lei8

Parlamentarii nu vor mai fi declaraţi incompatibili dacă sunt administratori de companii. Cu o condiţie: firma să nu aibă activitate. Modificarea legii privind exercitarea demnităţilor publice şi prevenirea faptelor de corupţie a fost făcută azi, în şedinţa Camerei Deputaţilor. Nu toţi aleşii au fost însă mulţumiţi. Unii ar fi vrut să fie lăsaţi să câştige bani şi din alte activităţi, relatează Digi24.

Deşi noua lege îndulceşte regimul incompatibilităţilor, parlamentarii Puterii sunt tot nemulţumiţi. Ei s-au plâns că indemnizaţiile de deputat sunt prea mici pentru a putea trăi decent. Deputatul ALDE Remus Borza spune că a ajuns să câştige de 200 de ori mai puţin decât în perioada în care era administrator judiciar.

Care este interesul statului? De a avea nişte demnitari care sa traiască dintr-o leafă mizeră care nu îi asigură traiul nici de pe o zi pe alta”, a spus Remus Borza.

Nu ne-a obligat nimeni nici să candidăm, nici să renunţăm la alte funcţii”, a spus, pe de altă parte, Cornel Olaru, deputat PNL.

Ţinând parlamentarul sau demnitarul într-o atare stare de iobăgie, îl vulnerabilizăm la corupţie. Nimeni nu poate să trăiască din mai puţin de o mie de euro, cât avem noi acum”, a spus Remus Borza.

„Salariul mediu net de 2.100 de lei. Deci românii trăiesc cu mult mai puţin de 1.000 de euro, domnule Borza, şi se descurcă”, a fost răspunsul lui Liviu Moşteanu, deputat USR.

Intervenţiile aleşilor de la Uniunea Salvaţi România l-au iritat pe deputatul social-democrat Nicolae Bacalbaşa, care i-a acuzat că sunt susţinuţi de omul de afaceri George Soros.

În sânul nostru sunt reprezentanţi ai unui miliardar care a sacrificat 500 de milioane. Mă bucur că babuinii României se manifestă în forul Parlamentului”, a spus Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD.

Iar atacurile nu s-au oprit aici.

Ilustrul coleg Baclabașa a demonstrat că poate fi în același timp și doctor, și pacient”, a spus Corneliu Bichineț, deputat PMP.

Legea votată de deputaţi mai trebuie semnată de preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri