Sari la conținut
News Alert

Parlamentarii, speriaţi de dosarul Belina

Dosarul Belina i-a speriat pe parlamentari. Aleşii încep să fie foarte atenţi când aprobă transferul unor terenuri din proprietatea statului în cea a autorităţilor locale. Devin suspicioşi la fiecare proiect de lege şi încearcă să fie siguri că nu comit vreo ilegalitate. Totul după ce procurorii anchetează modul în care insula Belina a fost transferată de la centru la Consiliul Judeţean Teleorman printr-o hotărâre de Guvern.

Comisia de buget-finanţe din Senat. Un parlamentar încearcă să-şi convingă colegii să voteze pentru un proiect de lege pe care l-a iniţiat împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu. Documentul prevede ca 180 de hectare de pădure să treacă de la Romsilva la Consiliul Judeţean Buzău.

„Mărim spaţiul verde alocat pe cap de locuitor şi de aici pe axa mediu avem o grămadă de avantaje. Nu se schimbă absolut nimic, rămâne în proprietatea publică, sub regim silvic, fără nicio problemă, dar cu o mai bună adminstrare”, spune.

Ceea ce părea un vot banal naşte însă suspiciuni. Preşedintele Comisiei de buget-finanţe vrea să afle mai multe detalii despre acest transfer de proprietate.

„Ce este cu ea, ne spuneţi şi nouă, nu se pescuieşte acolo? Păi de ce nu face prin hotărâre de guvern asta?”, spune Eugen Teodorovici, senator PSD.

Păi nu, păţim altceva. Este prin lege, facem prin lege, de ce ne puneţi să vină băieţii de dincolo, după Ştirbei Vodă (n.r - sediul DNA) peste noi”, spune Dănuţ Păle, deputat PSD.

„Staţi un pic, că nu aţi înţeles. Eu sunt de acord prin lege. Dumneavoastră când cereţi, susţineţi prin lege îi trimiteţi pe alţii acolo. Ar trebui să îmi pun un semn de întrebare, dar nu mi-l pun şi vă las să transferaţi acolo, să faceţi numai bine pentru buzoieni”, este replica lui Eugen Teodorovici.

Situaţia se repetă şi în plenul Senatului. Un alt transfer de proprietate naşte discuţii, deşi proiectul primise raport de respingere.

Nu văd de ce facem această schemă minunată, mai ales că oarecare sensibilităţi cu trecerea asta din domeniul public... nu vreau să intru în detalii să nu vă supăr. Dar v-aş zice să renunţăm la creaţii din astea ad-hoc şi să ne limităm a vota sau nu raportul de respingere”, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

După dezbateri, proiectul a fost retrimis la comisie pentru a fi verificat încă o dată.

Pe aceeași temă