Parlamentul a aprobat constituirea comisiei Călăraşi

Data publicării:
ioana basescu

USL era la un pas de a avea un nou eșec astăzi, pentru că se punea problema cvorumului de ședință pentru aprobarea acestei comisii de anchetă. A fost făcut un apel nominal în urma căruia au reușit cu foarte mare greutate liderii PSD și PNL să-și strângă parlamentarii și să poată să voteze această comisie de anchetă.

Odată aprobată componența, comisia de anchetă își va începe activitatea. Cel mai probabil va fi o primă ședință pentru alegerea conducerii acesteia. Se știe că cea mai mare șansă o mare deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Afacerea cu teren agricol a familiei Băsescu va fi anchetată de 13 parlamentari, iar zece dintre aceştia provin din Uniunea Social Liberală. Printre cei 13 se numără câţiva avocaţi, un poet, un licenţiat în filosofie, dar şi un instructor de karate. Mulţi dintre ei sunt pentru prima dată în Parlament.

Comisia ar fi trebuit să aibă 15 membri, dar Partidul Democrat Liberal a refuzat să îşi desemneze reprezentanţi. Ca atare, ea este formată din şase membri de la Partidul Social Democrat, patru de la Partidul Naţional Liberal, și câte un reprezentant al UDMR, PC și PPDD.

Comisia parlamentară va verifica modul în care terenul agricol din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, a ajuns în proprietatea fiicei preşedintelui. În paralel, la Senat funcţionează o subcomisie care verifică creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC pentru această achiziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri