Parlamentul, în criză financiară. V. Zgonea îi cere lui C. Antonescu datoria de două milioane de lei

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax-4

Actualizare 13:15 Am văzut ceva înfiorător, se spunea că eu îi sunt dator domnului Zgonea. Nu m-am împrumutat niciodată de la domnul Zgonea. N-aveam nevoie de o suma aşa de mare, nici dânsul nu cred că avea o sumă aşa mare să-mi împrumute. Aceste chestiuni se discută la nivel tehnic. Aplicăm legea. Nu am nicio datorie faţă de domnul Zgonea”, a susţinut preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Întrebat dacă este posibil ca Senatul să se achite de o astfel de datorie, Crin Antonescu a afirmat: „Evident că o vom face. Nimeni nu încearcă să îl însele pe domnul Zgonea. Nici măcar Camera Deputaţilor. Ar trebui să menţinem un nivel să nu riscăm afirmaţii aproape comice: Antonescu mi-e dator”.

Chiar dacă au ajuns la fundul sacului, parlamentarii nu renunţă la privilegiile care fac diferenţa între demnitari şi bugetarii de rând. Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că va cumpăra 50 de autoturisme pentru liderii de grup, preşedinţii comisiilor parlamentare şi membrii Biroului Permanent.

Achizițiile de autoturisme sunt necesare „pentru a le înlocui pe cele care au peste 13 ani şi care ne costă mai mult decât o masină nouă”, a explicat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Tot din cauza crizei financiare prin care trece Parlamentul, Valeriu Zgonea i-a cerut lui Crin Antonescu să achite datoria de două milioane de lei pe care senatorii o au la bugetul deputaţilor.

Suma ar reprezenta contravaloarea unor facturi pentru utilităţi. Dacă nu se execută, Valeriu Zgonea îi ameninţă pe senatori că le va imputa şi penalităţi de întârziere.

Eu am o datorie de recuperat de la Senat de două milione de lei. Sunt foarte puţine resurse financiare şi domnul Antonescu, căruia eu îi spun că nu avem destul de multe resurse financiare, a înţeles acest lucru în acest moment. I-am făcut notificare şi i-am spus că îi iau zece la sută pe zi, cum zice legea”, a susținut V. Zgonea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri