Parlamentul modifică legea privind plafoanele pentru finanțarea majorării alocațiilor copiilor

Data actualizării: Data publicării:
parlament

Deputaţii din comisia de buget au aprobat modificarea legii plafoanelor, majorând astfel deficitul bugetar de la 2,55 la 2,76% din PIB. Măsura va produce efecte în următorii doi ani.

Vineri se fac modificările necesare astfel încât să se găsească bani pentru majorarea alocației pentru copil în 2019. Legea plafoanelor urma să fie retrimisă la promulgare, dar, vineri dimineața, comisia de buget finanţe s-a reunit pentru  a vota modificare legii plafoanelor, astfel încât să se introducă amendamentul cu suma de 2,9 milioarde de lei, pentru majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

Modul în care a fost votată însă această majorare a scos ce e mai rău din aleşii neamului. A fost circ joi seara în Parlament după ce PNL a trecut un amendament în buget cu voturi de la putere. Unul scump, pentru că i-a costat mai bine de 2 miliarde de lei pe cei de la Guvern. Liviu Dragnea i-a scos pe parlamentarii PSD din şedinţa în care se vota bugetul şi le-a cerut soluţii. Cum tăieri nu aveau de unde să mai facă, PSD a ales în final să crească deficitul. Soluţia salvatoare a luat forma unui amendament depus chiar de liderul PSD. Total neobişnuit pentru cel care conduce Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea a cerut de patru ori drept la replică în aceeaşi şedinţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri