Parlamentul priorităților necunoscute

Data publicării:
parlament plen crop inquam photos
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Cu patru zile înainte să se întoarcă la muncă senatorii şi deputaţii, partidele nu ştiu care sunt legile prioritare toamna această. Liderii de grup au primit ordin de la preşedinţii lor să inventarieze toate documentele care zac prin sertare. Pentru unii nu e grabă. Liberalii spun că abia în prima zi a sesiunii vor stabili priorităţile.

Revenirea din vacanţă a parlamentarilor este lină, deşi au multă treabă. 680 de proiecte de lege au fost depuse anul acesta la Camera Deputaţilor şi la Senat. 235 nici măcar nu au fost repartizate comisiilor.

Sesiunea parlamentară va începe săptămâna viitoare, joi. Va fi de altfel şi singura zi în care senatorii şi deputaţii vor lucra pentru că apoi urmează weekendul şi vor pleca acasă.

Social-democraţii scotocesc abia acum prin sertarele comisiilor de specialitate ca să afle ce legi au rămas pe acolo. Abia mai apoi fac clasamentul priorităţilor.

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD: "Noi lucrăm pe chestia asta, luni o să am de pe fiecare comisie în parte priotităţile legislative pentru această sesiune.”

Reporter: “Şi nu aveţi nişte exemple concrete...”

Mihai Fifor: „Nu, chiar nu am acum pentru că vin din comisii cu ele, ca să vorbim lucruri serioase, nu doar aşa să..."

Nici liberalii nu stau mai bine.

Ion Popa, liderul senatorilor PNL: "Până joi se va face, sigur, un sumar şi un inventar al tuturor iniţiativelor legislative care se află în dezbatere la cele două camere, ori la Senat ori la Camera Deputaţilor şi urmând a se prioritiza."

Cei de la Partidul Mişcarea Populară par să fie ceva mai organizaţi. Au o idee de lege la care ţin foarte mult.

Valeriu Steriu, preşedinte executiv PMP: "Proiectul care se referă la primul loc de muncă prin care tinerii din România care termină liceul sau facultatea au un sprijin din partea statului pentru partea de taxe şi impozite"

Senatorii şi deputaţii au, teoretic, enorm de lucru în cele trei luni ale sesiunii parlamentare de toamnă. Problema este că peste câteva săptămâni începe campania electorală, iar aleşii vor sta mai mult prin teritoriu decât la Camere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri