Parlamentul României, cheltuieli costisitoare pentru Adunarea NATO din toamnă

Data publicării:
parlament cladire captura

Adunarea Parlamentară NATO din acestă toamnă de la Bucureşti costă mult Camera Deputaţilor. Aleşii cumpără un nou sistem de iluminat pentru sala de plen, aparatura audio-video performantă şi videproiectoare. În plus, Parlamentul va achiziţiona maşini de protocol pentru care va plăti un milion de euro. Guvernul a suplimentar deja bugetul Parlamentului cu 14 milioane de lei.

Aleşii îşi propun să organizeze ireproşabil adunarea anuală a parlamentarilor NATO, care are loc în acest an la Bucureşti. Deşi evenimentul va avea loc în octombrie, Camera Deputaţilor şi-a suplimentat deja bugetul şi s-a apucat de cumpărături.

Cele mai importante achiziții vizează dotările sălii de plen. Un sistem nou de iluminat dar şi un sistem audio video performant, în valoare de aproape 2 milioane de lei care să poată oferi imagini din orice colț al sălii de plen. De asemenea, 8 videoproiectoare și dotari noi pentru centrele de presă care vor fi amenajate special pentru eveniment.

Achiziţii pentru Adunarea Parlamentară NATO:

  • Sistem de iluminat - sala de plen: 168.000 lei
  • 8 proiectoare video pentru săli de reuniune: 219.000 lei
  • 2 surse de alimentare cu energie electrică: 142.000 lei
  • Sistem audio-video pentru sala de plen: 1.900.000 lei
    sursa: cdep.ro

Alexandru Tănase, director Direcția Tehnică: Toate cele 512 locuri pe care le avem în sala de plen trebuie să fie afișate pe acest ecran în funcție de cine ia cuvântul.

Camelia Gavrilă, deputat PSD: Este o sală mare, suntem peste 300 de deputați, vizibilitatea, într-adevăr, este deficitară. Suntem totuși în secolul 21, suntem în Parlamentul României, cred că și o updatare, o upgradare este necesară.

Cea mai importantă investiţie pe care o face Camera deputaţilor o reprezintă însă maşinile de protocol. Pentru 25 de autovehicule care să deservească oficialii NATO, parlamentul va plăti peste un milion de euro.

Pentru trei dintre mașinile de protocol, Parlamentul este dispus să dea 120.000 euro. Parlamentarii vor limuzine performante, cu geamuri fumurii în spate, tapițerie de piele, scaune încălzite, climă individuală, cutii frigorifice și sistem wi-fi.

Această achiziţie a încins spiritele în Parlament, dar în cele din urmă a fost aprobată.

Claudiu Nasui, deputat USR: Înțeleg că se cumpără trei mașini care au fost numite în presă mega limuzine, de 450 de cai putere, pentru trei zile, când acestea ar putea fi închiriate.

Iulius Firczak, deputat minorități: Vrem să facem economie, dar nu pot să duc oameni de un asemenea statut cu mașini închiriate. Și ca nivel de securitate și ca nivel de prestanță și poziție.

Maşinile vor rămâne la Parlament după finalizarea evenimentului. La întâlnirea aleşilor NATO vin peste 700 de invitaţi din statele membre ale alianţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri