Partidele, convocate la Cotroceni pentru Strategia de Apărare

Data publicării:
iohannis soldati 2

 

FOTO Facebook

De la ora 18.00, la Cotroceni sunt invitate la discuţii toate partidele, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Este necesar un consens privind strategia de apărare, acesta fiind motivul pentru care toţi lideri politici au fost invitaţi la aceeaşi oră la discuţiile cu preşedintele.

Se lucrează de luni bune la definitivarea acestei strategii, timp în care au avut loc discuţii cu parlamentari, cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, cu cei ai serviciilor secrete.

România ar fi trebuit să aibă deja o strategie de apărare mai ales în contextul regional tensionat. Ulterior, Strategia de Apărare va trebui să fie validată în Parlament.

În linii mari, Strategia va stabili liniile generale directoare privind importanţa pe care România o dă acestui domeniu al apărării şi va prevedea un buget mai mare pentru apărare. Discuţii pe această temă au avut loc la primele consultări ale preşedintelui cu liderii politici, când s-a căzut de acord că bugetul pentru Apărare trebuie majorat la 2%.

Totodată, Strategia pentru Apărare va cuprinde punctul de vedere referitor la cum se poziţionează România faţă de NATO şi UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri