Partidele nu știu pe cine să înscrie în cursa pentru Cotroceni

Data publicării:
basescu

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu crede că o opţiune bună de candidat ar fi fost şeful BNR Mugur Isărescu. Guvernatorul nici nu vrea să audă.

„Este un candidat puternic şi asta apare în sondajele de opinie. Am avut însă o scurtă conversaţie cu domnia sa şi am încercat să îi sugerez o întrebare şi nu a confirmat. (...) Mai degrabă a infirmat şi nu am insistat”, a spus Aurelian Pavelescu - preşedintele PNŢCD.

În schimb, preşedintele partidului Forţa Civică se declară pregătit să intre în cursa pentru Cotroceni. Mihai Răzvan Ungureanu ar avea susţinerea Alianţei D.A. din care mai face parte şi PNŢCD. Cele două formaţiuni nu au însă aleşi locali pe care să se bazeze la campania din teritoriu. Această alianţă ar putea coopta într-un proiect politic şi Iniţiativa România Liberală, fundaţie constituită de foştii membri PNL Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu.

Mihai Răzvan Ungureanu nu se poate baza însă pe democrat liberali.

PDL va avea propriul candidat la preşedinţie”, a spus vicepreședintele partidului, Liviu Negoiță.

După ce Emil Boc a anunţat că vrea să rămână la primăria municipiului Cluj Napoca iar Monica Macovei a primit acceptul conducerii pentru un loc eligibil la europarlamentare, devine tot mai plauzibilă varianta ca PDL să îl susţină pe Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei s-a înscris recent în partid, a primit funcţia de prim vicepreşedinte şi nu a infirmat o posibilă candidatură.

Preşedintele Traian Băsescu creditează cu şanse un candidat la preşedinţie din partea Mişcării Populare.

Nu exclud să îşi propună să susţină şi un candidat la prezidenţiale. Nu exclud acest lucru”, a declarat președintele.

Numele vehiculat de Partidul Mişcarea Populară este cel al consilierului prezidenţial Cristian Diaconescu.

Crin Antonescu rămâne singurul candidat anunţat oficial după ce susţinerea candidaturii sale a fost votată de Congresele PNL şi PSD.

Fostul premier Adrian Năstase declara însă într-un interviu că foştii săi colegi social democraţi au ambiţii mai mari.

„Există o mare presiune, inclusiv în interiorul PSD, pentru ca PSD să aibă candidat propriu la prezidenţiale. Evident că acest lucru ar crea o mare presiune în interiorul liberalilor”, spunea Adrian Năstase, fost președinte PSD.

Dacă peste un an voi constata, aşa cum se constată în alegeri interne, c nu sunt cel mai bun candidat al USL, mă retrag singur”, afirma Crin Antonescu.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat în numeroase rânduri că nu va încălca protocolul cu liberalii. Înţelegerea prevede ca PSD să propună premierul, iar PNL candidatul la preşedinţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri