Patru deputați de la ALDE și PMP vor să se afilieze grupului PNL

Data publicării:
Toma Petcu_INQUAM_Octav_Ganea
Toma Petcu, fost ministru al Energiei. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Patru deputați au depus, marți, cereri de afiliere la grupul parlamentar al PNL. Andrei Gerea, care a demisionat din ALDE, devine deputat independent. Anunțul oficial va fi făcut în plenul de lunea viitoare, relatează Mediafax.

Toma Petcu, Florică Ică Calotă și Marius Surgent, toți foști membri ai ALDE, au solicitat să se afilieze grupului deputaților PNL. Și Ion Tabugan, fost membru al PMP, a cerut să facă parte din grupul deputaților liberali.

La alegerile prezidențiale de anul trecut, Toma Petcu a anunțat că îl va susține pe Klaus Iohannis pentru deoarece „răul făcut de acesta de la înființarea ALDE, din 2015, nu se compară cu cel făcut de Viorica Dăncilă în ultimele cinci luni”.

În schimb, Andrei Gerea devine deputat independent, după demisia din ALDE. În cerere, Gerea anunță că din 20 februarie a.c. s-a înscris în Partidul Restart România și nu mai este membru ALDE, drept pentru care va activa ca deputat neafiliat.

Partidul Restart România este un proiect politic lansat de fostul candidat la alegerile prezidențiale Ramona Ioana Bruynseels. Potrivit site-ului proiectului politic, printre membrii susținători se numără Adrian Curaj, fostul ministru al Educației și Mihai Chirică primarul din Iași.

Anunțul privind cei cinci deputați va fi făcut în plenul Camerei Deputaților de lunea viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri