Patru liberali vor să fie candidatul PNL pentru funcția de primar general

Data actualizării: Data publicării:
180506_CONFERINTA_orban PNL_34_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Patru membri PNL şi-au depus candidaturile interne pentru a fi desemnate la viitoarele alegeri locale pentru Primăria Capitalei, a anunţat vineri, la Arad, preşedintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a mai spus, citat de Agerpres, că numele celui care va intra în cursa electorală va fi cunoscut peste o săptămână. În schimb, pare să se știe deja numele a doi viitori europarlamentari PNL.

180506_CONFERINTA_orban PNL_34_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Președintele PNL, Ludovic Orban. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Pentru Primăria Capitalei şi-au exprimat intenţia de a candida vicepreşedintele PNL pe probleme economice, senatorul Florin Cîţu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, consilierul general Ciprian Ciucu şi fostul director al RADET Bucureşti, Gabriel Dumitraşcu.

„Candidaturile trebuie să fie analizate, să vedem dacă se îndeplinesc condiţiile statutare şi într-un termen de o săptămână să se spună foarte clar care sunt candidaţii care intră în competiţia internă pentru desemnarea candidatului la primar”, a spus preşedintele PNL.

Pe de altă parte, liderul PNL a menţionat că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, s-au înscris pe listele de candidaţi ai partidului pentru alegerile la Parlamentul European, precizând că aceştia beneficiază de susţinerea sa şi că vor fi pe locuri eligibile

La începutul anului 2018, numele lui Mircea Hava a fost legat de scandalul achiziționării de către Poliția Locală a unui autoturism de circa 70.000 de euro, care ar fi fost folosit de primar în interes personal. Potrivit unui răspuns furnizat Parlamentului de către Ministerul de Interne, ar fi fost deschis un dosar penal la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba și ar fi fost depusă o sesizare, în acest sens, și la DNA.

La rândul său, primarul Gheorghe Falcă a fost trimis în judecată, într-un dosar de corupție, în 2007, dar avea să fie achitat definitiv în 2013.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în luna mai 2019, iar alegerile locale vor avea loc în 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri