Paul Stănescu, amenințat de Viorica Dăncilă cu excluderea din PSD: Declarația lui nu reprezintă poziția partidului

Data actualizării: Data publicării:
dancila stanescu inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, după ce Paul Stănescu a susținut că Guvernul Orban trebuie învestit, că declarația nu reprezintă poziția PSD. Premierul demis a precizat că dacă Stănescu va participa la votul de învestire din Parlament, acesta va fi exclus din partid, potrivit Mediafax.

„Dacă Paul Stănescu va participa la acest vot categoric va fi exclus din partid. Paul Stănescu a venit cu o declarație care efectiv nu reprezintă poziția PSD și a creat confuzie. Cine nu va respecta decizia partidului de a nu participa la vot va fi exclus din partid. Deciziile partidului nu sunt deciziile mele. Am procedat cu mult echilibru și am cerut consensul colegilor mei, orice decizie s-a votat”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Paul Stănescu: E important pentru mine, ca om politic și cetățean, că acest Guvern trebuie învestit

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni la Parlament, că Guvernul Orban trebuie învestit, pentru că România are nevoie de stabilitate. Social-democratul a precizat că la votul de învestire va proceda în funcție de decizia care va fi luată în cadrul partidului.

„E o decizie politică. Cred că împreună, în CEx, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce este foarte important și pentru mine, ca om politic e foarte important și ca cetățean al acestei țării că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun calendar, pentru că e vorba de țara noastră, de România și România trebuie să aibă un Guvern stabil”, a afirmat Paul Stănescu, luni, la Parlament, întrebat când ar trebui să aibă loc votul de învestitură pentru noul Executiv.

Chestonat dacă va participa la învestirea Guvernului, Paul Stănescu a răspuns: „Nu există așa ceva. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul voi face și eu fără discuție”.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, începând cu ora 12:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Guvernului Orban. Premierul desemnat a solicitat Parlamentului permisiunea de a fi prezent la această ședință pentru a argumenta propunerea de calendar.

PNL a propus ca luni să aibă loc ședința conducerii celor două Camere ale Legislativului, marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunțat liderul social-democraților Viorica Dăncilă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri