PDL îşi caută prezidenţiabil. Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, plini de laude la adresa lui Traian Băsescu: „un reper”, „mare om politic de dreapta”

Data publicării:
pdl

Democrat-liberalii nu renunţă la electoratul lui Traian Băsescu. Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, înscrişi în cursa pentru desemnarea candidatului la preşedinţie din partea PDL spun despre actualul şef al statului că este un reper şi un model de urmat. Cei doi și-au prezentat proiectele în fața membrilor PDL din București, care vor vota în zilele următoare pentru candidatul favorit.

Lupta împotriva corupţiei, mesajul politic cu care Traian Băsescu a câştigat alegerile în 2004, pare a fi temă de campanie electorală şi pentru fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu: „Orice proiect de ţară nu poate începe decât prin continuarea proiectului prezidenţial început în 2004, de reformă a justiţiei, combaterea corupţiei şi apărarea statului de drept”,a spus candidatul.

Traian Băsescu a fost invocat și de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, al doilea aspirant la statutul de candidat al PDL pentru cea mai importantă funcție în stat: „Mulţi de aici din sală am crescut sub gândirea politică a domnului Traian Băsescu. (...) Reperul este și Traian Băsescu și este nevoie de unitate cu acest om politic mare de dreapta”, a arătat edilul.

Gheorghe Falcă a susținut în fața colegilor săi ideea unificării dreptei și susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Scenariul nu este exclus nici de liderul Vasile Blaga: „Suntem extrem de deschişi discuţiilor care să ne ducă la un singur candidat al Dreptei la Cotroceni, dar am convingerea că el va fi cel desemnat de dumneavoastră”, a spus preşedintele PDL.

În urma alegerilor interne din ţară, Cătălin Predoiu este prezidenţiabilul dorit de majoritatea colegilor săi. În perioada următoare își exprimă opțiunea și democrat-liberalii din Capitală.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri