PDL nu crede în laudele președintelui. Opoziția spune că Victor Ponta nu merită elogii

Data publicării:
Mediafax emil boc - resized

Fostul premier Emil Boc crede că Victor Ponta rămîne corigent la capitolul măsuri economice. „Dacă Ponta poate avea un merit, este că nu a stricat ceea ce am făcut noi. Dar dacă ne uităm cu ochi lucizi la ce face în afară de asta, putem constata un mare zero absolut”.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu e de părere că aşa-zisele elogii ale preşedintelui sunt, în realitate, o formă aparte de ironie. „Când lauzi pe cineva că nu a făcut rău, nu e laudă. Lauzi repetentul că a venit la ore (…) că a venit la extemporal şi a luat nota 3. E o ironie foarte groasă. Ponta înţelege mai greu umorul preşedintelui. Domnul preşedinte nu l-a lăudat, să fie clar, a avut o adresare extrem de ironică la adresa domnului Ponta".

Preşedintele Traian Băsescu aprecia drept stabilă situaţia economică a României, motiv pentru care s-a arătat recunoscător actualului Cabinet.

Şeful statului a mai avut şi altădată asemenea cuvinte de laudă la adresa lui Victor Ponta. „Premierul a fost un partener corect în relaţia cu mine. Victor Ponta reuşeşte, ceea ce, mărturisesc, nu am crezut că se va întâmpla foarte curând, să înţeleagă responsabilitatea unei funcţii atât de înalte”, a spus el la Digi24 la 11 aprilie.

Relaţia preşedintelui cu premierul a cunoscut însă şi momente tensionate, mai ales anul trecut. Odată însă cu învestirea celui de-al doilea Cabinet Ponta, preşedintele şi prim-ministrul au încheiat un acord de coabitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri