PDL și PNL vor depune moțiune simplă în cazul Cazanciuc-Duicu. PMP cere demisia lui Victor Ponta

Data publicării:
vasile blaga

PDL și PNL vor depune o moțiune simplă pe tema implicării politicului în justiție în cazul Duicu. Îl vom chema pe domnul ministru al Justiției Cazanciuc să ne explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea. Rechizitoriul DNA arată clar că Victor Ponta și PSD-ul încearcă din răsputeri să politizeze instituțiile de aplicare a legii: MAI, Parchetul și Ministerul Justiției”, a declarat Vasile Blaga.

PMP cere demisia lui Victor Ponta, nu avem nicio așteptare să și-o dea. Aflăm din referatul procurorilor DNA că domnul Victor Ponta este implicat în traficul de influență care s-a întâmplat în biroul său de prim-ministru prin aceea că l-a chemat personal la sediul Guvernului pe domnul Petre Tobă și a-i cere să îi rezolve problemele baronului de Mehedinți”, a spus Elena Udrea.

Tehnic vorbind, moțiunea simplă nu va avea nicio finalitate, asta deoarece PDL și PNL nu au numărul necesar de voturi în Parlament pentru a o trece. Însă, ar exista niște consecințe politice, pentru că acest caz va fi adus în atenția Parlamentului, pentru că cele două partide de opoziție vor să afle care este implicarea lui Victor Ponta în acest scandal al traficului de influență. În plus, liderii PDL vor cere Parlamentului și o sesiune extraordinară pentru a fi dezbătut acest document.

DNA: Şeful Poliţiei Române a recunoscut că a fost chemat de Victor Ponta, la Guvern, pentru o întâlnire cu Adrian Duicu

Baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu, negocia la Guvern funcţii în MAI şi în DNA pentru familia şefului Poliţiei Judeţene. O spun, din nou, procurorii DNA în referatul prin care au obţinut a patra lună de arest pentru şeful suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Acuzaţiile, bazate iniţial pe interceptări, sunt acum confirmate şi de martori.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a recunoscut că a fost chemat de Victor Ponta, la Guvern, pentru o întâlnire cu Adrian Duicu. Acesta i-ar fi cerut lui Petre Tobă o funcţie de conducere pentru Ştefan Ponea. Tot în referatul procurorilor se vorbeşte şi despre Ministerul Justiţiei, care a propus-o pe Elisabeta Ponea pentru funcţia de şef al unei secţii a DNA, la cererea lui Adrian Duicu. Asta deşi în urmă cu patru luni, Robert Cazanciuc nega o astfel de propunere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri