Pe cine compromite grav fotografia cu Dragnea, Maior și Kovesi. Explicația lui Liviu Avram

Data actualizării: Data publicării:
pota maior kovesi fb ponta

Liviu Avram, redactor-șef adjunct al Adevărul, a spus că publicarea fotografiei cu Liviu Dragnea, George Maior și Laura Codruța Kovesi este parte a bătăliei din interiorul PSD. Fotografia nu-l afectează pe George Maior pentru că nu el e ținta, iar pe Gabriela Firea o ajută publicarea acestei imaginii pentru că polarizează partidul și sădește neîncrederea unor membri PSD față de sinceritatea lui Dragnea, spune jurnalistul.

Citiţi şi: De ce a pierdut Tăriceanu prezidenţialele după ce Firea a intrat în joc 

„În mod evident este parte a bătăliei politice din interiorul PSD, fie că vorbim de actuali membri sau foști membri, cum este Ponta. Scopul publicării fotografiei este să-l facă de rușine pe Dragnea în sensul de a arata că povestea cu statul paralel a fost una în care și Dragnea a fost implicat, iar singura problema e a lui Dragnea acum nu este existența în sine a unui stat paralel, ci faptul că nu-l controlează el.

Este o simplă răfuială politică. Eu găsesc firesc ca la anumite evenimente, oameni din anumite instituții se întâlnesc și își fac poze. Problema e ce fac ei în calitatea lor în fruntea instituțiilor pe care le conduc. Sunt puțin mai relaxat din punctul asta de vedere, dar eu nu văd consecințe politice în ceea ce privește viața noastră din aceste fotografii.

Sunt consecințe politice în planul imaginii pentru că arată că Dragnea vehiculează o oarecare doză de ipocrizie în spațiul public.

(Această răfuiala politică n.r. ) pică foarte bine pentru că e de natură să polarizeze partidul, astfel aflăm și noi cum se iau decizii care de data asta ne afectează viața tuturor. Faptul că bunăoară se boicotează ei între ei când e să ia decizii, asta e un lucru care mi se pare grav”, afirmă Liviu Avram, jurnalist.

În opinia mea cred că o ajută (pe Gabriela Firea n.r.). Măcar pentru a sădi neîncrederea unor membri PSD față de sinceritatea cu care Dragnea vorbește în spațiul public. Aici strict în planul bătăliei interne politice cred că o ajută”, adaugă jurnalistul.

„Fotografia nu-l afectează pe Maior pentru că nu el este ținta. Dacă e cineva care se compromite grav, acesta este Parlamentul României. Pentru că dacă privim cronologic evenimentele, ne dăm seama că convingerea acestei comisii este o poliță pe carte niște politicieni vor să i-o plăteasca lui Maior pentru că le-a stricat o operațiune, scrisoarea lui Giuliani”, menționează Liviu Avram.

Pe 27 august, Maior a fost întrebat de presă cum comentează scrisoarea. Și Maior a spus că este o operațiune de lobby ceea ce s-a dovedit adevărat. După 2 zile, Cătălin Dancu (consulul României la New York n.r.) a dat un interviu în România și a spus că scrisoarea a fost scrisă cu autorizația lui Trump. Se pune întrebarea: Cine minte? Maior sau Cătălin Dancu? Probemă este că în comisia de politică externă e chemat doar Maior, care a spus advevărul. Nu și Dancu. Dacă mai luăm în seamă că Giuliani a spus că s-a consultat cu o oficialitate română fără să-i dea numele putem ajunge lesne la ipoteza că Dancu a fost cel care a discutat cu Giuliani.

Și acum se ridică întrebarea la care MAE trebuie să răspundă: A fost implicat statul român? Din câte am auzit, comisia de politică externă a Senatului nu și-a propus să afle acest lucru. Ceea ce a spus Maior de Giuliani s-a dovedit adevărat”, explică jurnalistul.

Fostul premier Victor Ponta a publicat, duminică, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul șef al SRI George Maior sunt umăr lângă umăr. În plan depărtat este vizibilă și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, revocată din funcție în urma unei decizii a CCR, după procedura lansată de ministrul Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri