Pe cine consideră Ponta un „candidat puternic” al stângii în cursa pentru Cotroceni

Data publicării:
victor ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că şi-ar dori ca pe listele partidului pentru europarlamentare să fie Corina Creţu, despre care a adăugat că poate fi un bun candidat şi la prezidenţiale.

20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Noi ne-am bucura foarte mult dacă, în primul rând, Corina Creţu decide să candideze din nou, pentru că nu a decis încă acest lucru. Şi, în al doilea rând, dacă decide să candideze, să o convingem să fie la noi pe listă. Eu cred că orice partid din România vrea să aibă un comisar european pe listă, că n-avem mai mulţi. E Cioloş şi e Corina Creţu. Cine are mai multă experienţă în zona europeană? Eu cred că a fost un comisar bun Corina Creţu”, a spus Ponta.

El a adăugat că vede în Corina Creţu un bun candidat şi la prezidenţiale.

„Pentru prezidenţiale, da, cred că ar fi un candidat puternic pentru că, în primul rând, e cam de vreo 10 ori mai social-democrată, mai pesedistă decât Dragnea. Când Dragnea era la PD cu Băsescu, Corina Creţu era tot la PSD. În al doilea rând, pentru că are o imagine şi relaţii şi cunoştinţe despre Europa mult mai mari decât domnul Iohannis. Dar, sincer, nu-mi dau seama dacă imaginea aceasta foarte bună europeană se traduce şi în voturi foarte multe pe plan local, naţional. Ştiu foarte bine ce înseamnă o campanie prin comune, nu e uşor. Şi nu-mi dau seama dacă românii au încă o anumită reticenţă, un pic misogină, faţă de femei-candidat”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta a fost prezent marţi la Târgovişte, unde s-a întâlnit cu membrii şi simpatizanţii Pro România şi a susţinut o conferinţă de presă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri