Pensii mai mari pentru aleși. Rovana Plumb: Guvernul nu susține acest proiect

Data publicării:
parlament crop

Proiectul de lege care se discută astăzi din inițiativa Parlamentului în Comisia de muncă nu prevede și pensiile pentru personalul civil navigant, deoarece aceștia fac obiectul, ca și drepturi aferente pensiei, proiectului de lege care a fost odată adoptat de către Parlament, care a fost transmis spre promulgare și s-a reîntors spre reexaminare. În ceea ce privește personalul civil navigant sunt foarte multe hotărâri judecătorești care sunt definitive pentru a se returna aceste drepturi către personalul civil navigant și va fi susținut din punctul nostru de vedere și în continuare”, a explicat Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor.

În privința pensiilor speciale pentru parlamentari, Rovana Plumb a spus că „din punctul de vedere al Guvernului, în calitatea pe care o am de ministru al Muncii, că nu susține aceste pensii speciale pentru parlamentari”.

Proiectul de lege vizează și stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul Curţii de Conturi.

Mai exact, aleşii vor primi bani mai mulţi, în funcţie de mandatele de parlamentar. Cei care au un mandat vor primi 2.000 de lei, cei cu două mandate, 3.000 de lei, iar cei cu trei mandate, 4.000 de lei. Dacă proiectul de lege intră în vigoare, plata banilor se va face începând cu 2010, eşalonat. Iniţiatorii legii sunt 11 parlamentari PSD şi unul de la PDL. Proiectul a fost respins de Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri