Petre Daea: Nu prin scrisori se rezolvă problema într-un partid, ci faţă în faţă

Data actualizării: Data publicării:
20180829163629_IMG_6184-01pesta porcina daea Inquam Photos George Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că problemele dintr-un partid nu se rezolvă prin scrisori, ci faţă în faţă, în interiorul partidului. Este reacția ministrului la la scrisoarea nemulțumiților din PSD care îi cer demisia lui Liviu Dragnea.

20180829163629_IMG_6184-01pesta porcina daea Inquam Photos George Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Nu prin scrisori se rezolvă problema într-un partid, eu vă spun ca un om mai în vârstă, cu părul alb, un om care înţelege ce înseamnă democraţia într-un partid şi ierarhia. Trebuie să ne respectăm preşedintele şi să discutăm în structurile partidului, în interior orice. Nu putem discuta prin scrisori. Nu trebuie să corespondăm prin scrisori, ci să ne uităm unul la altul, faţă în faţă, în structurile partidului, să discutăm ca bărbaţi ce suntem care am crescut în acest partid. Nu aş putea vedea o soluţie în această direcţie. Dacă ai ceva de spus, şi e firesc pentru că e un partid mare, e diversitate de opinii care trebuie respectată, să se desfăşoare, însă, în partid, nu prin scrisori”, a declarat Daea la Buzău, potrivit Agerpres.

Întrebat ce va face dacă se va decide în CEx că Dragnea trebuie să demisioneze, Daea a declarat că „nu se dezice de Dragnea”, dar că va lua calea partidului.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de „suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri