Petre Roman rămâne parlamentar

Data publicării:
roman-in-comisia-juridica

Actualizare 17.25. Petre Roman rămâne deocamdată parlamentar. Colegii săi din Comisia Juridică au decis să mai ceară un punct de vedere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate până să ia o decizie de încetare a mandatului.

Actualizare 14.15. Petre Roman cere colegilor să nu dea curs solicitării ANI. „Mă aflu în cursul unei proceduri în justiție. Atâta timp cât am dreptul de a-mi căuta dreptatea în justiție nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI” a declarat Petre Roman în fața membrilor comisiei juridice.

Fostul premier a contestat din nou raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea sa, de această dată la Curtea de Apel, în situaţia în care Camera Deputaţilor trebuia să ia act de încetarea mandatului său, ca urmare a rămânerii definitive a sesizării ANI.


Astăzi Plenul Camerei va lua act de încetarea mandatului de deputat al liberalui Petre Roman. Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, pe 12 ianuarie, că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Petre Roman este definitiv.

Petre Roman, incompatibil

ANI a constatat, în martie 2014, că liberalul este în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, pentru că deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri