Pilonul II de pensii. Senator PNL amenință cu plângeri penale

Data actualizării: Data publicării:
citu 180329_COMISIE_BNR_ISARESCU_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Senatorul PNL Florin Cîţu ameninţă că va depune plângere penală împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă, a vicepremierului Viorel Ştefan şi a ministrilor Muncii și Finanțelor, Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici, ca urmare a proiectului care ar viza suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii.

citu 180329_COMISIE_BNR_ISARESCU_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Dragnea: This is a holdup (zis iz a holdap)! Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul în care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnați alături de mine", scrie senatorul liberal Florin Cîţu.

El afirmă că „este vremea lucrurilor serioase”, apreciind că nu mai merge cu jumătăţi de măsură.

„Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!”, spune senatorul liberal în finalul postării.

Guvernul României ar intenționa să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, ar fi o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat luni, pentru Digi24, că documentul în care se propune suspendarea contribuţiilor la Pilonul II, în a doua jumatate a anului, a fost introdus din greşeală în agenda legislativă a Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri