Plângere penală pentru deputatul PSD care spunea protestatarilor „vă călcăm în picioare”

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu2

Asociația ProDemocrația club Brașov anunță că a decis depunerea unei plângeri penale pe numele deputatului PSD Cătălin Marian Rădulescu, în urma declarațiilor făcute de acesta în mediul online prin care protestatarii erau amenințați că vor fi călcați în picioare.

„În urma declaraţiilor online de sâmbătă 11 August 2018, făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu pe contul lui de Facebook, ce este considerat spaţiu public, prin care instiga direct la violenţă, Asociaţia ProDemocraţia club Braşov a decis să depună o plângere penală împotriva dânsului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 206 şi art. 368 Cod penal”, a transmis asociația printr-un comunicat de presă.

Acuzațiile aduse social-democratului sunt de amenințare și de instigare publică, iar organizația susține că, prin depunerea plângerii penale, dorește să atragă atenția „că astfel de discurs venit din Parlament este de netolerat, iar oricine îl foloseşte trebuie să răspundă”.

„Nu ne provocați că venim 1 milion și vă călcăm în picioare”, este mesajul deputatului „mitralieră” la care asociația face referire.

În același mesaj, deputatul arăta că „o femeie jandarm bătută cu bestialitate, de «diaspora» are ficatul rupt, coloana vertebrală fracturata, fracturi multiple”, că președintele Klaus Iohannis este „responsabil atât pentru morții de la Colectiv, cât și pentru femeia jandarm călcată în picioare” și că „niște jeguri securiste USR (...) de luni de zile incită la ieșirea în stradă”. „Veți plăti toți, pentru că de data asta sunteți responsabili de tot. Sunteți responsabili de încercarea de lovitura de stat. Ați incitat, ați cerut să fie luată țara înapoi, ați vrut sa schimbați ordinea constituțională prin sânge, foc și violențe”, mai scria Rădulescu.

Și în 2017, deputatul PSD a scandalizat prin declarațiile sale. „De ce mai stau ca proştii, acolo? Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi. Au fost mulţi dintre ei aduşi de multinaţionale. Danone, Raiffeisen şi câte şi mai câte. N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii?”, a declarat Cătălin Rădulescu, referindu-se la protestele de după OUG 13.

Mai mult, el a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri