PLANUL LUI CRISTIAN PREDA. Cine trebuia să candideze de la PDL împotriva lui Voiculescu, Antonescu și Tăriceanu?

Data publicării:
cristian 20preda 20publimedia 20victor 20ciupuliga-39177

„Citesc pe digi24.ro că aseară, într-o emisiune a acestui post, V. Blaga s-a arătat dezamăgit de demisia mea din poziția de prim-vicepreședinte. Șeful PDL a adăugat că mi-ar fi propus să candidez “la locale” (se gândea probabil la parlamentare, dar nu a găsit cuvântul potrivit) și că aș fi refuzat.Mă simt obligat să reacționez, fiindcă e vorba despre o denaturare a realității”, scrie Cristian Preda pe blogul personal. „E ca într-un banc de la Radio Erevan: nu el mi-a cerut și eu am zis “nu”, ci eu am propus și PDL n-a acceptat”, precizează Cristian Preda.

În cadrul rubricii „Test de sinceritate”, Vasile Blaga a declarat că persoana care l-a dezamăgit cel mai tare „în ultimele trei zile”, este „de departe, Cristi Preda”. Deşi nu a dezvăluit până acum lucruri „din dezbinările interne”, Vasile Blaga a rupt tăcerea duminică seară laDigi24, spunând că l-a rugat pe Cristian Preda „să candideze la locale”, aşa cum i-i-a rugat pe toţi europarlamentarii, în septembrie. „Mi-a şi promis că se gândeşte şi o să o facă. Mi-a promis că o să candideze şi mi-a spus că nu are şanse”, a spus Blaga, la emisiunea „Kilometrul 0”.

„Mai precis, lucrurile au stat așa: la mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga și A.Videanu (responsabil pentru filiala din București) un plan care prevedea ca trei deputați europeni să candideze la alegerile pentru Parlamentul României, și anume Monica Macovei – împotriva lui Dan Voiculescu, eu – împotriva lui Crin Antonescu și fostul premier Stolojan – împotriva fostului premier Tăriceanu”, susține Crisitan Preda.

El spune că planul a fost discutat cu puține persoane, fiindcă se dorea să fie candidaturi-surpriză. Miza era refacerea scorului PDL în București, „după experiențele nefericite din trecutul recent, și anume eșecurile lui V.Blaga și S.Prigoană de la primărie”, precizează europarlamentarul PDL.

„Nu aș fi relatat asemenea chestiuni interne, dacă V. Blaga nu ar fi făcut afirmații inexacte. Cred că în acest moment, opoziția față de USL e mai importantă decât polemici cu miză strict personală. Așa că, din punctul meu de vedere, ar trebui să ne oprim aici”, conchide Cristian Preda.

USL a închis toate colegiile din București, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, ARD suferind în Capitală una dintre cele mai usturătoare înfrângeri. Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, l-a avut contracandidat de la ARD pe Iulian Crăciun, liderul PNL Crin Antonescu a candidat în cele din urmă în Teleorman, unde din partea ARD a candidat Marin Țole, iar Călin Popescu Tăriceanu a câștigat în colegiul său în fața candidatului ARD Augustin Ofițeru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri