Planul lui Dan Barna pentru dărâmarea Guvernului PSD: Pleacă Dăncilă, dar râmâne tot Dăncilă

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna
Foto: InquamPhotos/George Călin

Liderul USR, Dan Barna a declarat miercuri, la Parlament, că USR cere depunerea moțiunii de cenzură cât mai repede, chiar dacă nu sunt strânse cele 233 de semnături pe care și le doreau liderii Opoziției, asta deși în urmă cu doar câteva zile, președintele USR a declarat la Digi24 că obiectivul este strângerea celor 233 de semnături. De asemenea, Barna susține că anticipatele ar putea fi organizate în luna martie, însă, până atunci, Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar.

„E important să depunem moțiunea cât mai repede să nu îi mai dăm timp doamnei Dăncilă. Vedem că recuperează acuma cărămidă cu cărămidă din ruinele ALDE. Miza nu este să avem toate cele 233 de semnături.”

Totuși, Dan Barna a condiționat depunerea moțiunii de semnarea pactului pentru alegeri anticipate.

 „Avem acel pact pentru anticipate pe care sper ca partidele de opoziție să îl semneze. În momentul în care avem acest acord, putem să depunem moțiunea.”

Întrebat dacă a semnat cineva pactul pentru anticipate și dacă moțiunea nu va fi depusă în lipsa acestui pact, Barna s-a contrazis.

„Nu avem o semnătură pe acest pact. Nu am spus acest lucru. (n.r. că va fi depusă moțiunea când e semnat pactul pentru anticipate) Am spus că pactul pentru anticipate e un cadru foarte clar prin care putem ajunge în februarie sau martie la anticipate.”

În legătură cu soarta Guvernului până la anticipate, liderul USR susține că premierul Viorica Dăncilă ar putea rămâne în funcție până în luna martie.

Reporter: Cine guvernezea România până la anticipate?

Dan Barna: În momentul în care trece moțiunea acest Guvern rămâne doar să administreze treburile curente ale țării. În 60 de zile președintele poate propune două variante de premier care să fie respinse. Și sper ca prima mea decizie să fie dizolvarea Parlamentului și în 3 luni, martie cel târziu alegeri anticipate.

Reporter: 6 luni de zile cine conduce Guvernul?

Dan Barna: Este guvernul care administrează, Guvernul Dăncilă. Nu există altă variantă. În momentul în care avem alt Guvern ideea anticipatelor dispare.

Liderul USR susține că moțiunea de cenzură ar putea fi depusă săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri