Planuri de campanie. Liberalii sunt pregătiți de ruperea USL

Data publicării:
liberali

Întruniţi la Deva, liderii liberali s-au declarat pregătiţi pentru ruperea USL şi au făcut planuri de campanie. Mai mult, într-un comunicat de presă, ei le-au transmis social-democraţilor că vor avea un oponent în PNL, dacă preiau practicile regimului Băsescu.

Îi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale”, a declarat Crin Antonescu la un post de televiziune.

Liderul liberal a detaliat, duminică, la Deva, în fața colegilor săi, principiile în care crede:

O democrație politică reală, o democrație politică în care nu rolul președintelui sau al premierului să crească, ci rolul și eficiența Parlamentului”.

Statul de drept sau domnia legii nu înseamnă imunitatea sau situarea cuiva deasupra legii”.

Să începem să avem până la capăt o economie liberală. Avem o economie bazată parazitar pe bugetul de stat”.

În România se face politică pentru primari. Corect e să se facă pentru cetățeni”.

O politică externă coerentă și activă. Politica externă nu înseamnă o colecţie de poze cu mai marii lumii ca să pui pe Facebook”.

Solidaritate în PNL

Liderii liberali se declară pregătiţi de ruperea USL, pe care o văd ca pe o eliberare.

Gigel Știrbu: „Este foarte posibil să avem săptămâna viitoare o zi pe care să o declarăm ziua libertății noastre, o simt eu!”

Mircea Diaconu: „Se pare că de marţi o să fim liberi! (aplauze) Se pare că de marţi doar prin noi înşine va mai rămâne valabil”.

Nicolae Robu: „Figuranţi nu putem fi şi PNL nu se va putea împăca cu un statut marginal în niciun context”.

La întâlnirea de la Deva, la care au participat liderii partidului, liberalii au făcut planuri pentru campania electorală din 2014.

Mihai Voicu: „Crin-Iohannis, acest tandem nu ne face decât să știm ce avem de făcut de acum înainte”.

Marian Petrache: „Suntem datori ca în 2014 să aducem libertate deplină, să avem un președinte liberal și un premier liberal”.

Mircea Cazan: „Să avem curajul să plecăm toți împreună. Crin, președinte și Iohannis, premier!”

Liderii PNL au fost prezenţi la întrunirea în cadrul căreia liberalii hunedoreni şi-au ales conducerea. Ulterior, într-o conferință de presă, Crin Antonescu a spus că PNL a făcut concesii social-democraților și a acceptat existența USD. Mihai Voicu a avut mandat să-i transmită acest lucru lui Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

Crin Antonescu susține că i-a dat un mesaj în acest sens lui Mihai Voicu în pauza publicitară a unei emisiuni la care participau cei doi, iar când s-a reluat emisiunea mesajul a fost transmis de Mihai Voicu lui Cătălin Ivan.

Victor Ponta a reacționat la această declarație și a comentat pentru gandul.info că anunțul nu are nicio relevanță.

În urmă cu cinci zile, Crin Antonescu cerea desfiinţarea urgentă a USD-ului - alianța electorală formată de PSD, PC și UNPR - motivând că ar încălca protocolul USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri