Platforma "România 100" se alătură protestului de duminică

Data actualizării: Data publicării:
18301783_1918932858385678_5664896510240069623_n

Organizaţia fondată de fostul premier Dacian Cioloş, anunţă că va fi din nou în stradă pentru a demonstra împotriva modificărilor la legile justiţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Modul în care coaliţia PSD-ALDE modifică fără dezbateri legi fundamentale pentru statul de drept este inacceptabil. Vom protesta alături de românii care nu acceptă că o mână de politicieni iresponsabili ne pot îndepărta de valorile democratice la care am aderat după multe sacrificii”, este mesajul postat pe Facebook de Platforma România 100.

Sub titlul ”Ei ca hoţii, noi cu toţii!” este anunţat un nou protest pentru duminică, la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

”Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoţiei. Chemăm lumea din România, diaspora, să vină la Bucureşti, din toată ţara!”, scriu organizatorii, citaţi şi de News.ro.

Dacian Cioloş şi alţi membri ai Platformei România 100 au participat, în ultima perioadă, la mai multe proteste.

După ce miercuri aleşii puterii au obstrucţionat opoziţia şi au votat sute de amendamente până seara târziu, joi demersurile au continuat. Cu 12 voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”, majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia specială condusă de Florin Iordache a aprobat modificarea Legii nr. 304/2004 în sensul înființării unei secții speciale care să-i investigheze pe magistrați. O altă modificare adusă joi Legii privind privind organizarea judiciară stabilește că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va trebui să elaboreze, anual, un raport de activitate pe care să-l prezinte și ministrului Justiției, nu doar Consiliului Superior al Magistraturii. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri