Plumb: Nu discutăm astăzi despre restructurarea Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
171012_rovana plumb PSD_CEX_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele PSD Rovana Plumb spune că nu este de acord cu restructurarea Guvernului. Fostul ministru în Cabinetul Tudose mai susține că nu este momentul în PSD pentru competiție. „Trebuie să asigurăm o bună guvernare”, a mai declarat Rovana Plumb, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD.

171012_rovana plumb PSD_CEX_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Astăzi, nu cred că este momentul să discutăm despre restructurare. Astăzi, cred că este momentul să vorbim despre români și despre România, despre cum putem să punem în aplicare programele care sunt și pe care le vedem zi de zi în așa fel încât să fim mai eficienți. Deci, nu discutăm astăzi despre o eventuală restructurare”, a precizat vicepreședintele PSD.

„Nici remaniere?”, au întrebat jurnaliștii prezenți la sediul PSD. „Nici remaniere. Astăzi, principalul nostru scop este să punem în aplicare programul de guvernare și să putem nominaliza o persoană bine pregătită profesional pentru poziția de ministru”, a răspuns Rovana Plumb.

Întrebată cum va vota dacă premierul Mihai Tudose va propune restructurarea sau remanierea echipei guvernamentale, Plumb a spus: „Voi vota pentru o bună guvernare, nu pentru restructurare. Clar, nu voi vota pentru restructurare, astăzi nu este momentul”.

Vicepreședintele social-democrat a mai declarat că, „probabil”, se va face un bilanț al conducerii PSD, „dar, nu astăzi”.

„Este nevoie de o formulă de conducere colectivă a PSD?”, au mai întrebat-o jurnaliștii pe Rovana Plumb. „Nu am auzit de așa ceva și cred că așa cum funcționează PSD funcționează foarte bine”, a fost răspunsul fostului ministru.

Cât despre criteriile de integritate incluse în Statutul PSD, pe care ar dori să le schimbe unii membri, vicepreședintele social-democrat a refuzat să spună dacă i se par sau nu „prea drastice”. A precizat, însă, că „și acest lucru va fi discutat”. „Întotdeauna există evoluție, întotdeauna există noi elemente care apar, noi factori care pot influența și pot conduce la anumite schimbări”, a mai declarat Plumb.

Întrebată dacă face rău PSD confruntarea dintre președintele Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose, Rovana Plumb a răspuns: „În orice partid politic există competiție. Și în istoria PSD a exitat competiție, ceea ce este sănătos pentru democrație. În momentul acesta, trebuie să asigurăm o bună guvernare. Așa că să lăsăm confruntările și competițiile pentru momentele ulterioare”.

„Buna guvernare este principalul nostru scop, am căpătat încrederea românilor, trebuie să ducem la bun sfârșit, iar astăzi avem de soluționat problema unui nou ministru, la Ministerul Pădurilor și Apelor”, a mai spus Plumb.

Conducerea extinsă a PSD se reunește la sediul central într-o ședință a Comitetului Executiv în care ar trebui să se clarifice soarta Guvernului Tudose și, implicit, numele noului ministru al Pădurilor și Apelor, după demisia Doinei Pană. Sunt voci în partid care cer şi restructurarea Guvernului, şi un congres extraordinar. Nu e exclusă nici modificarea statutului PSD: partidul vrea să fie mai îngăduitor cu cei anchetaţi penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri