PMP a decis să negocieze cu PNL „un proiect politic comun”

Data actualizării: Data publicării:
cristian diaconescu
Președintele PMP, Cristian Diaconescu. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Consiliul Naţional al PMP a decis, sâmbătă, să continue discuţiile cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat în acest sens o echipă de negociere, informează un comunicat al partidului fondat de Traian Băsescu și condus în prezent de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Surse liberale declarau, vineri, că Biroul Executiv (BEx) al PNL a hotărât demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, iar liberalii au stabilit o echipă de negociere pentru aceste discuţii.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat vineri la Digi24 că tema fuziunii dintre PNL şi PMP nu a fost dezbătută în formaţiunea politică pe care o conduce, dar că, în cursul zilei de sâmbătă, va avea loc o discuţie despre cooperarea cu liberalii.

„Tema fuziunii nu există, nu spun că s-ar întâmpla sau nu s-ar întâmpla câtă vreme nu există acest subiect. O fuziune o propun și o votează cei din Consiliul Național al PMP”, a spus Cristian Diaconescu.

El a confirmat însă că a discutat cu Florin Cîțu despre o cooperare aprofundată. „Acest lucru îl stabilim, dacă există și interesul PNL din această perspectivă. Nu ne poate lăsa indiferenți ce se întâmplă pe partea dreaptă a eșicherului politic”, a arătat președintele PMP.

Ideea de cooperare a venit din partea ambelor partide, a mai spus Cristian Diaconescu. PMP are „peste 2.200 de aleși locali și 50 de primari, deci dialogul dintre noi - și la nivel local, și la nivel central - cu toate forțele politice este unul logic, până la urmă, chiar dacă nu suntem în Parlament, trebuie să ne ducem mandatul, care, mai ales la nivel local, este foarte important pentru diverse proiecte”, a punctat liderul PMP. 

Fostul președinte Traian Băsescu a venit, la rândul său, cu precizări și a anunțat vineri că nu se implică în fuziunea cu PNL și nu va participa la niciun fel de discuții. El a declarat, într-o postare pe Facebook, că după pierderea alegerilor legislative din 2020, nu a mai avut niciun fel de implicare în activitatea partidului.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri