PMP: Președintele Iohannis, complice la obstrucționarea justiției

Data publicării:
iohannis-teodorovici-presidency

Foto: presidency.ro

Deşi o ţară întreagă a constatat că ministrul Teodorovici a votat în cazul Șova împotriva cererii DNA, preşedintele Iohannis n-a avut nimic de obiectat şi a semnat decretul de numire a acestuia în funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Eugen Teodorovici, senator, a avut prilejul să constate din dosar acuzaţiile DNA în cazul Șova, de falsificarea unor documente, de distrugerea altor probe. Acesta a şi fost temeiul juridic al solicitărilor DNA.

Teodorovici, alături de Ponta şi Iohannis, au devenit exponenţii opoziţiei faţă de o justiţie independentă, faţă de acţiunile DNA de curăţare a României de corupţi.

Mai mult, cei trei sunt complici, alături de Călin Popescu Tăriceanu,  la încălcarea art. 76 (2) din Constituţie, care prevede că „legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.”

Prin asocierea Preşedintelui Iohannis la această opoziţie, România are enorm de pierdut în planul parteneriatului euroatlantic, ambasadele străine şi oficiali străini avertizând în repetate rânduri România că va pierde credibilitate şi oportunităţi de investiţii, situaţie cu efect asupra nivelului de trai al fiecărui român.

Preşedintele Iohannis,  conform art 80 din Constituţie (2) „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, este obligat să vegheze la buna funcţionare a Guvernului şi Senatului.

În ciuda acestor prevederi, Preşedintele  României  se complace să asiste nepăsător la încălcarea Constituţiei, la obstrucţionarea justiţiei şi să „premieze” premierul şi ministrul care o încalcă.

Din aceste motive, preşedintele Klaus Iohannis dezamăgește tot mai mulți români care au investit încredere în domnia sa la ultimele alegeri”, se arată în comunicatul de presă al PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri