PMP îl propune premier pe Eugen Tomac

Data actualizării: Data publicării:
161214_COTROCENI_CONSULTARI_PMP_05_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea anunţa astăzi dacă acceptă propunerea de premier făcută ieri de Liviu Dragnea. Decizia ar putea fi luată după ultimele runde de consultări de astăzi de la Cotroceni, între preşedinte și reprezentanții PMP și ai minorităţilor naţionale.

Actualizare 12:15. Traian Băsescu, liderul PMP, a anunțat că Eugen Tomac este propunerea de prim-ministru din partea partidului.

El a motivat propunerea prin faptul că „ne-am făcut datoria de partid de opoziţie. Mi se pare inadmisibil ca opoziţia să spună: nu avem propunere”.

„Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr”, a spus Traian Băsescu, întrebat de ce nu s-a propus pe el.

În ceea ce o privește pe Sevil Shhaideh, fostul președinte al țării a spus că are „experiență politică zero”.

La rândul său, Eugen Tomac a declarat că „este foarte important să tratăm cu maxima seriozitate acest context extrem de important privind desmnarea premierului.”


Actualizare 12:00. Traian Băsescu, Eugen Tomac, Robert Turcescu și Valeriu Steriu au ajuns la Palatul Cotroceni și discută cu președintele Iohannis.


 

Consultările cu reprezentanții Partidului Mișcarea Populară încep la ora 12:00, iar cele cu grupul parlamentare al minorităților naționale o oră mai târziu.

Dacă preşedintele şi Parlamentul vor fi de acord, Sevil Shhaideh va deveni prima femeie care conduce Guvernul României. Angajată timp de 14 ani a Consiliului Judeţean Constanţa, Sevil Shhaideh e căsătorită cu un sirian, iar printre martorii uniunii s-a numărat actualul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh şi-a început cariera ca analist programator şi a devenit apoi manager pentru Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa.

În 1993 s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa şi a fost, până în 2007, director al departamentului de Sisteme Informatice.

Între 2007 şi 2012, Sevil Shhaideh a fost şef al Direcţiei Generale de Proiecte şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această funcţie a început colaborarea cu Liviu Dragnea.

În 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a transferat la Ministerul Dezvoltării.

În mai 2015 i s-a propus să preia Ministerul Dezvoltării, portofoliu rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea. A fost primul ministru care a depus jurământul la Palatul Cotroceni cu mâna pe Coran.

După aproape şapte luni la şefia Ministerului Dezvoltării, Sevil Shhaideh a rămas consilier în instituţie.

O altă legătură cu Liviu Dragnea a fost observată când Sevil Shhaideh s-a căsătorit cu un sirian. Martorii uniunii au fost Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi actualul lider PSD.

Potrivit ultimei declaraţii de avere Sevil Shhaideh are patru apartamente - unul în Constanţa, cumpărat încă din 1994, şi alte trei deţinute în comun cu soţul ei în Siria.

Anul trecut a încasat peste 300.000 de lei. Mare parte din bani, în jur de 5.000 de euro lunar, au venit de la o bancă de stat. Sevil Shhaideh are în conturi peste 550.000 de lei.

Sevil Shhaideh - CV

1991 - 1993: manager sisteme informatice, Dir. de Muncă şi Protecţie Socială, Constanţa

1993 - 2007: directorul Dep. de Sisteme Informatice CJ Constanţa

2007 - 2012: şef Direcţia Generală de Proiecte

2012 - 2015: secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

mai 2015 - noiembrie 2015: ministrul Dezvoltării

Sursă Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri