PMP vrea o alianță cu partidele de dreapta, dar refuză fuziunea

Data publicării:
PMP 1

Candidatul trebuie să se angajeze că va continua politica preşedintelui Traian Băsescu. Sunt decizii luate în forul de conducere a partidului. Au apărut însă şi primele disensiuni printre membrii Mişcării Populare. Theodor Paleologu consideră rezultatele în alegeri un dezastru electoral şi cere ca cei responsabili să nu mai facă parte din conducerea partidului.

Partidul Mişcarea Populară a fost dat deoparte la negocierile pentru formarea unei alianţe de dreapta. Chiar şi aşa, reprezentanţii partidului le transmit liderilior PNL şi PDL că s-ar implica într-un proiect anti-PSD, dar au şi ei condiţii. Iar asul pe care consideră că îl au în mânecă este tocmai faptul că susţin proiectele lui Traian Băsescu.

„Dacă va exista un candidat credibil şi puternic care să îl invingă pe Victor Ponta, noi vom pune umărul. Este fundamental că cel pe care îl vom susține noi să își asume și această linie politică pe care PMP o promovează”, spune Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Fără sprijinul electoratului care îl susține pe președintele Traian Băsescu, dreapta nu are şanse reale.

Iniţial, reprezentanţii PMP au crititcat faptul că au fost excluşi de la negocierile iniţiate de PDL şi PNL.

„Cred că este o atitudine arogantă pentru că şi PNL şi PDL au făcut un scor mult sub aşteptările declarate înainte de campanie. Am impresia că s-a făcut o discuţie în câteva birouri pentru salvarea unor funcţii”, crede Teodor Baconschi, membru PMP.

Pe 7 iunie va avea loc primul congres al Partidului Mişcarea Populară în care va fi aleasă conducerea formaţiunii.

Teodor Paleologu, membru PMP, cere ca viitorii lideri să fie deschişi la negociere cu PNL şi PDL. În plus, el este de părere că cei care au condus campania electorală pentru europarlamentare ar trebui să facă un pas înapoi.

„M-am ţinut departe de această campanie pe care am considerat-o ineficientă şi chiar contraproductivă, cum e afişul acela cu „Ridicăm România”. Nu ştiu cine a putut să facă un afiş atât de prost. Am crezut că este o glumă a adversarilor. E foarte caraghios”, spune Theodor Paleologu, membru PMP.

Pînă acum, singurul care a anunţat oficial că va candida la şefia partidului Mişcarea Populară este Adrian Papahagi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri