PNL a aprobat comisia „Călărași”. Crin Antonescu își menține propunerea ca președintele să fie Ilie Sârbu

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-22

Actualizare 14:40:Am luat decizia, suntem favorabili formării comisiei. Am discutat în principiu și numele colegilor care vor face parte din ea. Decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, dar, ca decizie politică, participăm la formarea comisiei. Suntem pentru. Vom discuta cu colegii din PSD și celelalte grupuri parlamentare. La noi vor fi probabil mandatați de grupurile parlamentare domnii deputați Cupșa (Ioan Cupșa – n.r.) și Dobrinescu (Traian Dobrinescu – n.r.) și domnul senator Dobra (Dorin-Mircea Dobra – n.r.)”, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că își menține propunerea ca Ilie Sârbu, PSD, să fie președintele comisiei Călărași.

Da, dar nu vreau să se interpreteze ca o presiune a mea asupra PSD. Partidul Social Democrat decide, eu am făcut propunerea și, din punctul meu de vedere, rămâne cea mai bună formulă, dar nu decid eu”, a completat Antonescu.

Menirea principală a acestei comisii este să facă lumină într-o chestiune în care în opinia publică există suspiciuni privitoare la trafic de influență, privitoare la încălcarea unor proceduri bancare, privitoare la alte lucruri care nu ar fi în ordine în toată această tranzacție”, a mai spus președintele PNL. 


BNP al PNL a decis să dea curs solicitărilor colegilor de la PSD privind înființarea comisiei de anchetă asupra dosarului. E o decizie oarecum previzibilă, de săptămâna trecută Crin Antonescu anunța că în principiu liberalii sunt de acord cu comisia.

Joi avut loc o întâlnire a liderilor USL, liberalii nu au dat atunci un răspuns clar. Victor Ponta a spus că așteaptă o decizie a liberalilor vineri, dar Antonescu a ieșit public și a spus că PNL nu va lua o astfel de decizie vineri, acuzând cumva presiuni făcute de PSD și că nu vor să răspundă unui ultimatum.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri