PNL a decis: nu face alianță cu UNPR

Data publicării:
blaga gorghiu pnl fb

Liderii partidului discutaseră anterior despre posibilitatea unei colaborări cu UNPR, sau chiar al unei fuziuni. 

Liberalii au fost nemulțumiți că foarte mulți parlamentari ai UNPR au plecat la PSD. Progresiștii au purtat discuții în paralele cu ambele partide. În timp ce conducerea partidului a negociat cu PNL, liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că va purta discuții cu fiecare parlamentar UNPR în parte. 

PSD a dat o lovitură UNPR-ului în ultima şedinţă de plen a Senatului. Atunci, nouă senatori UNPR şi-au anunţat demisia din UNPR şi trecerea fie la PSD, fie activarea ca independenţi în această Cameră.

De asemenea, și la Camera Deputaţilor, 4 deputaţi UNPR au părăsit grupul parlamentar. În urma acestui val de demisii, plenul Senatului a luat act de dizolvarea grupului parlamentar al UNPR, vot contestat de progresişti care au făcut o sesizare la preşedintele Senatului şi la Biroul Permanent.

Dacă varianta unei fuziuni cu UNPR a picat, asta deşi fostul lider al formaţiunii, Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia din partid şi intenţia de a părăsi scena politică în toamnă, liberalii ar putea analiza alte variante, precum o colaborare parlamentară cu partidele mai mici din Legislativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri