PNL a depus solicitarea de revocarea a lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea la conferința de presă

Raluca Turcan, liderul PNL, a depus marți la Biroul Permanent al Camerei Deputaților solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Demersul este semnat de parlamentarii PNL, USR, PMP și cei independenți afiliați partidului lui Victor Ponta, Pro România, scrie G4Media.ro.

liviu dragnea, lider psd
Raluca Turcan a depus solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea

Solicitarea se bazează pe o serie de acuzații de încălcare a Constituției și a regulamentului Camerei Deputaților:

  • refuzul convocării sesiunii extraordinare, solicitată de PNL, USR și PMP pentru 20-24 august 2018;

  • încălcarea principiului constituțional al separației puterilor în stat, al independenței justiției și folosirea funcției în interes propriu;

  • declarații fără mandat, în numele Camerei Deputaților, împotriva SUA, UE și NATO;

  • blocarea abuzivă a inițiativelor parlamentare ale partidelor din Opoziție.

”Toate considerentele expuse mai sus relevă o încălcare gravă a Constituției României de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea. Sancțiunea aplicabilă pentru încălcarea gravă a Constituției este revocarea din funcție, pe motive de natură juridică în temeiul art. 64 alin (2) din Constituția României. Potrivit jurisprudenței constituționale revocarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților se poate realiza în două situații: ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar care l-a propus sau, a doua situație, pe motiv de natură juridică dacă se constată încălcarea gravă a Constituției (…) Suntem în prezența situației de revocare din funcție pentru motive de natură juridică”, se arată în solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

PNL subliniază că revocarea din funcție pentru motive de natură juridică se face cu votul a jumătate plus unu dintre deputații prezenți.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri