PNL a protestat în Parlament. Nemulţumirea se referă la votul prin corespondenţă

Data publicării:
ALINA GORGHIU PARLAMENT AGERPRES

Parlamentarii PNL susţin că Valeriu Zgonea este principalul vinovat pentru neadoptarea legii votului prin corespondenţă. PSD l-a delegat pe Valeriu Zgonea să prezinte principiile pe baza cărora să se elaboreze un proiect al legii votului prin corespondenţă.

Protestul parlamentarilor PNL nu a durat mai mult de 15 minute. Ei cer ca în această săptămână, pe ordinea de zi a parlamentarilor să fie pus şi proiectul legii votului prin corespondenţă. Liberalii i-au lăsat şi un cadou preşedintelui Camerei Deputaţilor: o pancartă cu o imagine a unor oameni din diaspora care cereau să li se respecte dreptul la vot.

Ne-am săturat de ipocrizia şi de discursul dublu al PSD, care ba îl vrea, ba nu l-ar vrea. Chiar credem că este momentul ca votul prin corespondenţă să devină realitate pentru că cel puţin noi ne-am cam săturat de sfidarea diasporei”, a spus copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Au venit cu o propunere de preşedinte, noi l-am votat. Au toate condiţiile să putem promova până la 1 noiembrie această lege. Sper să nu continue această politică a PSD cât timp a fost condus de Victor Ponta, că, mai reţineţi, după pierderea alegerilor dânsul a spus că a înţeles ceva din votul românilor. Aşa a înţeles că nu i-a mai lăsat să voteze deloc”, a spus şi Vasile Blaga, copreşedinte PNL.

Protestul liberalilor vine după ce, săptămâna trecută, Liviu Dragnea a spus că PSD va depune un proiect al legii votului prin corespondenţă până la data de 12 octombrie, adică astăzi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri