PNL amână mitingul de susţinere a lui Cioloş

Data publicării:
cezar preda fb

PNL a decis să amâne mitingul de susţinere a premierului Dacian Cioloş, care urma să aibă loc sâmbătă, pentru data de 5 noiembrie, între timp, liberalii urmând să prezinte, la sfârşitul acestei săptămâni, o armonizare între Platforma prezentată de primul-ministru şi programul de guvernare al PNL, scrie News.ro.

cezar preda fb

Cezar Preda a anunţat că această decizie a fost luată în Comisia de unificare a PNL, pentru că nu existau toate avizele.

”PNL va organiza o acţiune similară pe 5 noiembrie. Sperăm să primim toate avizele până atunci”, a spus Cezar Preda.

El a precizat că, în condiţiile în care mitingul de sâmbătă nu are încă toate avizele nici la acest moment, PNL nu mai poate organiza evenimentul. ”S-au reziliat contractele cu autocarele”, a mai spus Preda. 

”Sper ca doamna primar general să înţeleagă că democraţia este aceeaşi de 26 de ani. Acolo unde lumea doreşte să manifeste în mod democratic, paşnic, trebuie să primească aprobare”, a mai afirmat Cezar Preda. 

Întrebat dacă obiectul mitingului PNL era susţinerea guvernului tehnocrat, aşa cum se menţiona în documentul prezentat de primarul general Gabriela Firea, Cezar Preda a precizat că în solicitarea PNL nu se precizează acest lucru. 

”PNL l-a susţinut, îl susţine şi îl va susţine pe Dacian Cioloş”, a afirmat Cazar Preda, menţionând că ”faptul că liberalii doresc ca această susţinere să se concretizeze într-o colaborare cu Dacian Cioloş este de bun augur şi trebuie susţinută”. 

Întrebat dacă PNL susţine platforma lui Dacian Cioloş, Preda a răspuns: ”Bineînţeles. Această platfomă care a fost prezentată are trei direcţii pe care PNL le are incluse în Programul de guvernare”. 

Vicepreşedintele PNL a mai arătat că, la sfârşitul săptămânii, partidul va prezenta o armonizare în ceea ce priveşte Platforma lui Dacian Cioloş cu programul de guvernare al PNL.

El a precizat că nu ştie dacă premierul va participa la mitingul PNL. ”Nu ştiu, mi-aş dori ca premierul Dacian Cioloş să fie la miting, pentru că noi îl susţinem”, a adăugat Cezar Preda. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, luni, într-o intervenţie la Antena 3, că i-a trimis preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe WhatsApp, protocolul semnat privind solicitarea de organizare a mitingului, urmând ca ultima semnătură, a secretarului primăriei, să fie pusă marţi dimineaţă, ea adăugând că este vorba despre un ”scandal mediatic fals, creat pentru a manipula”.

Anterior, preşedintele PNL, Alina Gorghiu a acuzat faptul că administraţia PSD de la conducerea Capitalei încearcă ”să cenzureze” mitingul pe care liberalii vor să-l organizeze pentru susţinerea lui Dacian Cioloş. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri