PNL, despre acuzaţiile lui Vâlcov: Agenda politicienilor infractori care vor să scoată România din UE pentru a scăpa de puşcărie

Data publicării:
membri pnl
Foto: Inquam / Octav Ganea

PNL consideră că acuzaţiile consilierului premierului, Darius Vâlcov, referitoare la construirea de autostrăzi „exprimă o agendă ascunsă şi paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din Uniunea Europeană pentru a scăpa de puşcărie” şi îi solicită premierului Dăncilă să se delimiteze de aceste declaraţii şi că îi ceară lui Vâlcov să plece din Guvern.

conducere pnl
PNL consideră că acuzaţiile consilierului premierului, Darius Vâlcov, „exprimă o agendă ascunsă şi paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din UE - Foto: Inquam / Octav Ganea

„Consilierul Prim-ministrului României, Darius Vâlcov, trebuie să plece din Guvern după afirmaţiile făcute împotriva intereselor României în Uniunea Europeană. Afirmaţia acestuia că Vestul Europei nu doreşte construcţia de autostrăzi în România pentru că nu vrea dezvoltarea României este o manipulare grosolană a propriei incompetenţe şi a guvernului din care face parte.Prin astfel de afirmaţii, Darius Vâlcov, cel care conduce în realitate guvernul de marionete ale lui Liviu Dragnea, exprimă o agendă ascunsă şi paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din Uniunea Europeană pentru a scăpa de puşcărie”, consideră PNL

Conform PNL, „construcţia de autostrăzi în România este sabotată cu bună ştiinţă chiar de acest condamnat penal şi de guvernarea PSD – ALDE din care face parte pentru că, deşi există bani europeni alocaţi pentru proiectele majore de infrastructură din România, prim-ministrul Viorica Dăncilă, consiliată de Darius Vâlcov, refuză să trimită cererile de finanţare la Bruxelles”.

„Soluţia falsă aleasă de PSD şi ALDE pentru construirea autostrăzilor prin formule imposibile de Parteneriat Public Privat amână la nesfârşit realizarea lor şi ascunde interese obscure pentru că pentru ei Parteneriat Public Privat înseamnă „Paravan Pentru Parandărăt”. În realitate, cei care sabotează construcţia de autostrăzi şi spitale regionale cu bani europeni sunt chiar ei, cei de la PSD şi ALDE, care nu doresc ca România să se dezvolte pentru că interesul lor este să nu piardă voturile celor săraci şi dependenţi de ajutoarele de la stat”, consideră liberalii.

În opinia PNL, premierul Viorica Dăncilă trebuie să se delimiteze urgent de afirmaţiile consilierului său, Darius Vâlcov, şi să-i ceară să plece din Guvernul României, în caz contrar, însemnând că „prim-ministrul Viorica Dăncilă îşi asumă public aceste afirmaţii împotriva Uniunii Europene într-un moment în care România urmează să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce demonstrează încă o dată că nu înţelege importanţa acestui rol”.

Darius Vâlcov spune că România nu are autostrăzi din cauza altor ţări

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat o serie de acuzaţii, duminică seara, la Antena 3, spunând că fostul premier Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soroş, comisarul european Corina Creţu „minte prin omisiune”, iar România nu are autostrăzi din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes, însă nu le-a numit.

În ceea ce o priveşte pe Corina Creţu, Vâlcov a susţinut din nou că pentru cele 3 spitale regionale Comisia Europeană alocă doar 150 de milioane. 

Corina Creţu a explicat însă că fondurile europene vor fi alocate în funcţie de ceea ce solicită partea română şi că la nivelul Comisiei Europene nu sunt încurajate proiectele în parteneriat public-privat, aşa cum doreşte Guvernul de la Bucureşti.

„O îmbinare este cel mai potrivită şi există regulamentul 1303, din 2013, al Comisiei Europene care chiar încurajează să se facă parteneriat public privat, iar partea publică, care intră în parteneriat, să fie din fonduri europene. Chiar se încurajează acest lucru. Ele nu se exclud. (...) Corina Creţu minte prin omisiune”, a susţinut Darius Vâlcov.

Vâlcov a mai susţinut că România nu are autostrăzi, din cauza altor ţări, însă nu le-a numit pe acestea, ci doar a spus că există un interes ca transporturile să nu treacă prin această parte a Europei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri