PNL face sondaj ca să decidă dacă are sau nu nevoie de un preşedinte unic

Data publicării:
gorghiu blaga captura 20 aprilie

 

Alina Gorghiu a declarat pentru News.ro că ideea instalării unei conduceri unice la vârful partidului s-a mai discutat până acum.

„Este o preocupare sănătoasă, o idee care nu e nouă, s-a mai discutat în interiorul partidului”, susţine copreşedintele PNL.

„Zilele acestea dăm drumul la o analiză sociologică în care testăm inclusiv modul în care electoratul percepe derularea fuziunii, inclusiv la nivel central. În funcţie de rezultatul analizelor, vom decide ce e mai bine pentru PNL şi pentru electoratul de dreapta din România”, a precizat Gorghiu.

Potrivit condiţiilor iniţiale ale fuziunii dintre PNL şi PDL, conducerea noului PNL urma să fie asigurată de doi copreşedinţi până în 2017, când ar urma să fie organizat un con gres care să aleagă un preşedinte unic.

Reacţia Alinei Goghiu vine după ce, în cursul zilei, secretarul general al formaţiunii declarase că actuala formulă de conducere a dovedit că nu funcţionează. Ilie Bolojan vrea că regula care se aplică în filiale, a liderului unic, să fie valabilă şi la centru, cât mai curând.

Cred că la nivel naţional o formă de preşedinţie unică, pe care am putea-o stabili în perioada următoare, până la alegerile parlamentare, ar fi un semnal de acţiune unitară a PNL. Formula asta de co-preşedinţie, orice s-ar spune, nu s-a dovedit că performează din punct de vedere politic”, a declarat Ilie Bolojan, citat de Hotnews.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri