PNL ia în calcul contestarea la CCR a numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Data publicării:
ilie sarbu FB 1

„PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers”, a afirmat Andreea Paul într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că, după ce se finalizează analiza juriștilor, liberalii vor anunța care este concluzia în acest sens și dacă fac această sesizare sau nu, informează Agerpres.

„Ne dorim să o facem, trebuie să avem și șanse de succes, să nu fim doar ridicoli și să facem jocuri de gleznă politice”, a precizat deputatul liberal.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Ilie Sârbu este senator PSD și a fost liderul grupului parlamentar al social-democraților de la Senat. Pentru a ocupa funcția de la Curtea de Conturi trebuie să își dea demisia din Parlament și din partid.

Citiți și:

Ilie Sârbu, votat vicepreședinte la Curtea de Conturi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri