PNL Iaşi: Mihai Chirica are, la fel ca Dragnea, propriul său Tel-Drum

Data publicării:
Mihai Chirica
Mihai Chirica Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, îi cere primarului Mihai Chirica să clarifice relaţia sa cu firma de construcţii unde a lucrat până s-a angajat în Primărie şi să pună la dispoziţie toate contractele firmei respective cu municipalitatea, scrie News.ro.

Deputatul Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că firma de construcţii Conest SA din Iaşi a câştigat aproximativ 100 de milioane de euro din contractele cu Primăria Iaşi, după ce Mihai Chirica a venit în instituţie prin transfer de la compania Conest.

Liberalul ieşean îi solicită lui Chirica să clarifice relaţia acestuia cu firma Conest şi să pună la dispoziţie toate contractele firmei de construcţii cu municipalitatea, precum şi actele adiţionale pentru fiecare contract.

„De când Mihai Chirica a venit în Primăria Iaşi prin transfer de la firma SC Conest SA, unde a lucrat ca inginer, peste 60 la sută dintre contractele de lucrări de infrastructură ale Primăriei Iaşi au fost derulate cu această firmă. Mai exact, Conest SA a câştigat în ultimii ani 28 contracte publice cu Primăria Iaşi, cu o valoare totală de 175.320.840,48 lei. Dacă adunăm şi contractele publice de infrastructură ale Primăriei pe care această firmă le-a câştigat prin asociere cu alte firme de construcţii, ajungem la o sumă de aproximativ 450 milioane lei. Adică 100 milioane euro, ceea ce înseamnă cam 80 la sută din valoarea totală a contractelor de lucrări de infrastructură din ultimii ani derulate de Primăria Iaşi”, susţine Marius Bodea.

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea, mai afirmă că este o practică a Primăriei Iaşi ca fiecare contract derulat cu Conest SA să fie majorat prin acte adiţionale.

„Tot mai multă lume comentează că această firmă a fost favorizată de către conducerea Primăriei Iaşi, formula magică fiind adiţionarea contractelor, astfel încât valoarea cu care au fost câştigate iniţial licitaţiile a fost mult mărită. Este o formă de dezavantajare a celorlalţi competitori care participă la licitaţie. Practic, se prezintă oferte financiare cu sume mici, se câştigă licitaţiile, iar apoi municipalitatea aprobă prin acte adiţionale suplimentarea sumelor cu care au fost câştigate licitaţiile”, susţine deputatul Marius Bodea.

Deputatul liberal consideră că „Mihai Chirica este ipocrit când se răţoieşte la Dragnea, cel care l-a propulsat în funcţia de candidat la Primărie şi şef la PSD, în condiţiile în care, la fel ca Dragnea, are propriul său Tel-Drum”.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

La sfârşitul lunii mai, consilierii liberali au făcut o interpelare către Primăria Iaşi în legătură cu contractele firmei Conest SA cu municipalitatea ieşeană, însă primarul Mihai Chirica nu a oferit vreun răspuns concret.

Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Mugurel Laicu a afirmat, duminică, într-o postare pe Facebook, că unii consilieri social-democraţi protejează interesele imobiliare ale primarului Mihai Chirica.

Laicu le-a cerut reprezentanţilor PSD să analizeze fiecare vot dat în consiliu, întrucât „mai presus e libertatea”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri