PNL îi va sancționa pe liberalii certați cu legea, dar nu retroactiv. Vasile Blaga precizează în ce condiții va demisiona

Data publicării:
blaga la pnl declaratii

ACTUALIZARE 12:05  „Această propunere de modificare a statutului se va aplica pentru viitor, retroactiv nu se poate din punct de vedere legal”, a anunțat vineri liderul PNL, Alina Gorghiu, precizând că după consultarea mai multor specialiști s-a ajuns la concluzia că orice acțiune în contencios administrativ le-ar da câștig de cauză membrilor care ar contesta sancțiunile.

„Aceste modficări noi nu le facem pentru că am avea o problemă cu cineva personal, ci dorim ca standardul impus de PNL în privința integrității să fie mult mai sus. Va fi, de altfel, după ce această modificare va fi introdusă în statut, partidul cu cea mai aspră sancțiune pentru cei care au probleme cu legea”, a subliniat copreședintele PNL.

„Am introdus o normă tranzitorie, anume ca cei care sunt în acest moment condamnați într-o instanță și se află într-o funcție de conducere să-și piardă acea funcție de conducere”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Imediat după ce propunerea de modificare a statutului va fi adoptată, sâmbătă, la Pitești, de Convenția Națională a partidului, se va înainta, în termen de zece zile, către Tribunalul București.

Măsura tranzitorie se va aplica, însă, de sâmbătă, adică imediat după adoptarea modificării statutului de către Consiliul Național al PNL, a precizat Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai spus că cei care vor avea poziții contrare la adresa partidului vor fi sancționați.


„Dl. Vâlcov cred că inițial trebuie ca să-și rezolve problemele față de subordonați, probabil că a făcut aceste declarații acolo, dar, repet, niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme. Nu am intervenit și nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme, nu am fost niciodată în Olt sau la sediul partidului, ca să îi spun să îi dea vreun contract firmei Tehnologica. Probabil că vrea să scape, ca și alții”, a comentat, vineri dimineața, Vasile Blaga.

Dacă un singur cuvânt de acolo se adeverește, vă dați seama că nu mai pot să particip la astfel de ședințe”, a spus liderul PNL înainte de o ședință a conducerii Partidului Național Liberal în care urmează să se discute despre sancțiunile ce se vor aplica liberalilor certați cu legea.

Liderul liberal a refuzat să comenteze declarațiile pe care le făcea, cu câteva zile în urmă, Teodor Atanasiu, care sugera că PNL va rămâne, treptat, fără liderii din PDL, pentru că aceștia vor avea probleme cu legea.

Liberalii discută vineri despre modificări la statutul formațiunii pentru a stabili sancțiunile pentru cei care nu au cazierul curat. Astfel, liberalii condamnați în primă instanță vor fi suspendați, iar cei condamnați definitiv vor fi excluși din partid.

Miniștrii ori secretarii de stat pe numele cărora s-a început urmărirea penală vor fi obligați să demisioneze din guvern.

Liberalii care vor fi arestați preventiv sau arestați la domiciliu vor fi obligați să renunțe la funcțiile deținute în partid.

Deocamdată, încă nu s-a luat o hotărâre în legătură cu cei care se află sub control judiciar.

Interesant este că toate aceste măsuri ar urma să fie aplicate retroactiv, ceea ce va însemna că multe filiale din țară vor rămâne fără șef.

Toate aceste modificări vor fi aprobate sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al PNL, care se va organiza la Pitești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri