PNL, în goana după primăriile puse în joc în 2016. Cine sunt candidaţii înscrişi în lupta pentru putere

Data publicării:
PNL

Pentru unele municipii reşedinţă de judeţ, există chiar şi opt pretendenţi înscrişi pentru candidatura la un loc de edil. Inflaţia de candidaţi liberali se înregistrează în special la nivelul oraşelor unde primarii PSD au probleme în justiţie.

Singurii care nu vor trece prin testul sondajelor de departajare sunt actualii primari în exerciţiu care şi-au anunţat deja intenţia de a obţine un nou mandat.

În marile oraşe, conduse până acum de social-democraţi ajunşi în atenţia DNA, liberalii sunt decişi să întoarcă situaţia în favoarea lor. Dar, pentru asta, trebuie tranşată lupta internă pentru depunerea candidaturii.

La Iaşi, nu mai puţin de opt liberali se luptă pentru nominalizarea în cursa pentru primărie. Printre ei, fratele consilierului prezidenţial Andrei Muraru, liderii consilierilor locali şi judeţeni ai PNL, oameni de afaceri, dar şi Dragomir Tomaşeschi, avocatul fostei iubite a primarului Gheorghe Nichita.

Republica lui Mazăre”, vizată de liberali

La Constanţa, fosta „Republică a lui Mazăre”, cel puţin trei liberali ţintesc Primăria, printre care şi deputatul Mihai Tararache. Europarlamentarul Ramona Mănescu este şi ea un posibil candidat.

La Brăila, pe fondul vidului de putere lăsat în administraţia locală de reprezentanţii PSD, liberalii strâng rândurile. Printre posibilii candidaţi la primărie se află copreşedintele filialei, senatorul Cătălin Boboc.

În cursa internă a PNL pentru Primăria Ploieştiului s-au înscris trei candidaţi. Printre ei şi fostul primar, actual senator Andrei Voloşevici.

Luptă între foşti colegi de partid

Şi în cazul Călăraşiului, liberalii se află într-o situaţie similară după ce primarul Daniel Drăgulin a migrat la UNPR. Acolo vor fi testaţi sociologic trei liberali.

Împotriva primarului UNPR de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, cinci liberali s-au aliniat la startul pentru cursa din partid.

Miliardar cu ambiţii politice

Şi în Reşiţa, cinci aspiranţi liberali își vor testa forţa într-un sondaj intern. Printre ei, miliardarul inclus în topul Forbes, Ioan Popa.

Greii” PNL, susţinuţi pentru un nou mandat

Există şi capitale de judeţ unde PNL şi-a stabilit deja candidaţii pentru primării. La Arad, Gheorghe Falcă vrea un nou mandat. La fel şi Nicolae Robu la Timişoara, Marcel Vela la Caransebeş şi Mircea Hava la Alba Iulia. La Cluj, Emil Boc a fost anunţat ca şi candidat PNL la locale, iar la Deva, Petru Mărginean va candida pentru încă patru ani ca primar. La fel va proceda şi Ilie Bolojan la Oradea.

Urmaşul lui Klaus Iohannis la Sibiu

În cazul Sibiului, liberalii ar putea face o excepţie: dacă actualul edil interimar, Astrid Fodor, decide să candideze din partea Forumului German, PNL îl va susţine. În caz contrar, filiala are de ales dintre patru pretendenţi.

Pentru fiefurile dominate de PSD, se caută candidat capabil să facă o figură frumoasă la alegeri. Şase liberali, dintre care trei parlamentari, ar dori să intre în lupta împotriva edilului Craiovei, Olguţa Vasilescu.

Parlamentari PNL, rivali în Bănie

Liberalii au de găsit omul potrivit şi pentru o serie de reşedinţe de judeţe unde actualii lor edili au probleme cu justiţia sau nu mai vor să candideze. O situaţie inedită este la Râmnicu Vâlcea, unde Mircia Gutău, fost primar al municipiului, încarcerat pentru luare de mită, pare preferatul PNL pentru un nou mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri