PNL nu cedează în fața USR PLUS. Orban sugerează că Barna nu are experiență pentru a duce „bătălii puternice” cu PSD

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic orban face cu mana, sugubat
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a respins, luni, informațiile scurse, pe surse, de la negocierile eșuate duminică, despre o prezumtivă amenințare a liberalilor că ar lua în calcul să guverneze cu susținerea PSD. „Nu a existat nicio discuție despre altă majoritate parlamentară”, a spus Orban. Acesta a dat însă de înțeles că PNL nu va ceda în fața USR PLUS la negocieri. 

Orban a conformat propunerea pe care le-a făcut-o useriștilor pentru a ieși din blocaj - el și Dan Barna să intre în competiție deschisă, la vot, pentru președinția Camerei Deputaților. 

„Vă confirm că am făcut această propunere. Dacă există o dispută se poate ajunge la o competiție, dar nu s-a ajuns la un acord pe acestă chestiune, vor continua discuțiile”, a explicat președintele PNL. El a subliniat că majoritatea dreptei în Parlament va fi foarte fragilă, cu un avantaj de doar 10 voturi, și acest lucru presupune ca la șefia Camerei Deputaților să se afle un politician cu experiență, sugerând că Dan Barna nu are o astfel de experiență. 

”E nevoie de foarte multă experiență astfel încât toate proiectele guvernamentale să fie adoptate. Vor fi bătălii puternice. Sunt argumente care țin de ponderea PNL dar și de experiență pentru a asigura majorități parlamentare”, a argumentat Orban. 

”Sunt hotărât să formăm o majoritate de centru dreapta. Formarea coalițiilor în toate democrațiile se naște într-un timp rezonabil. Sunt țări unde negocierile au fost purtate perioade mai lungi de timp. Desigur, nu ne dorim negocieri care să dureze o lună”, a mai spus președintele PNL. 

Negocierile pentru formarea coaliției de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR au eșuat, duminică, și au fost suspendate în așteptarea unei soluții de la Klaus Iohannis. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri