PNL: Primarii să fie aleși în două tururi

Data publicării:
sigla pnl

Liberalii susţin că au acceptat schimbarea sistemului de vot în cazul primarilor în urma unei înţelegeri pe care, ulterior, PSD ar fi încălcat-o.

Alexandru Nazare, vicepreşedinte PNL: „A fost un compromis la care am ajuns crezând că reuşim să avem o lege a votului prin corespondenţă aprobată”.

Acum, liberalii spun că a fost o greşeală să accepte alegerea primarilor dintr-un singur tur.

Alexandru Nazare: „Pentru un partid aflat în opoziţie cum suntem noi, având mai puţin de o treime din numărul total de primari, o luptă în două tururi ar însemna foarte mult, le-ar da şansa multor primari să poată să se lupte în turul doi cu candidatul, cu primarul în funcţie PSD”.

Vor să schimbe din nou sistemul de vot şi au depus la Senat un proiect de lege care prevede revenirea la două tururi de scrutin. Nu vor avea sprijinul PSD pentru acest demers.

Cristian Rizea, deputat PSD: „Este normal ca cel care are cele mai multe voturi, care are într-adevăr votul cetăţeanului pentru că asta îmi doresc şi eu şi colegii din PSD ca cetăţeanul să decidă şi nu un joc conjunctural”.

Legea alegerilor locale a fost modificată în primăvara acestui an, când parlamentarii au decis că primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri