PNL s-a răzgândit și respinge modificările Codului Penal

Data publicării:
crin-2

Ar fi neregulamentar, au replicat liderii PSD. În plus, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea dezvăluie că şeful liberalilor a ştiut de la bun început despre aceste modificări întrucât Crin Antonescu a şi semnat modificările în calitate de preşedintele al Senatului. De noua atitudine a liberalilor pare deranjat inclusiv Victor Ponta.

Crin Antonescu a anunţat că PNL nu mai susţine modificările la Codul Penal şi că va vota împotriva acestora atunci când preşedintele va trimite legea în Parlament.

Voi propune PNL să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus și pot fi interpretate în sensul superimuinității fac o sugestie preşedintelui Camerei, domnul Valeriu Zgonea. Să o repună în discuție în plenul Camerei Deputaţilor”, a declarat Crin Antonescu.

Aşa ceva este însă imposibil, răspunde deputarul PSD Florin Iordache. Modificările au fost votate legal, iar reluarea votului ar fi neregulamentară, spune el.

O lege votată de Parlament nu mai poate fi rediscutată decât în două cazuri: fie dacă este atacată la Curtea Constituţională şi dacă are prevederi neconstituţionale sau dacă este retrimisă spre reexaminare de către preşedinte”, susține Florin Iordache, deputat PSD.

Şi premierul s-a arătat deranjat de inconsecvenţa liberalilor. El este însă de acord cu rediscutarea legilor controversate.

PNL a luat o decizie azi, ieri o alta, mâine alta. S-a uitat cineva pe lege? Proiectele de legi trebuie rediscutate cu cei care nu s-au discutat, cu ministrul Justiției, cu CSM”, a precizat Victor Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a comentat ironic schimbarea de poziţie a liberalilor pe tema Codului Penal.

Sunt surprins că domnul Crin Antonescu a declarat că nu a fost suficient de bine informat cu privire la modificările aduse Codului Penal, atâta timp cât a semnat în calitate de preşedinte al Senatului cele două legi (...) Crin Antonescu poate să îi adreseze o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care să-l roage să retrimită cele două legi la Parlament, pentru a fi rediscutate”, a precizat Valeriu Zgonea.

Crin Antonescu a explicat că s-a răzgândit în priviţa acestei legi pentru că nu a avut informaţii complete despre consecinţe. El s-a supărat pe jurnaliştii care au vrut să ştie cine l-a dezinformat.

Adică vreţi să torn? Vă calmaţi? Eu mi-am asumat răspunderea și am terminat”, a spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a salutat pasul înapoi făcut de liberali: „Slavă Domnului, încep să se trezească. Eu sper că reacția mass-media, a aliaților noștri majori, inclusiv Comisia Europeană, îi va face să dea înapoi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri