PNL și-a ales șeful organizației București

Data publicării:
PNL 1

Partidul și-a exprimat duminică și sprijinul pentru alegerea lui Klaus Iohannis într-un nou mandat de președinte.

PNL 1

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a fost ales în funcţia de lider al organizaţiei cu 647 de voturi, el neavând contracandidat. Buşoi le-a mulţumit celor aproximativ 100 de liberali rămaşi la reuniune, majoritatea plecând după ce şi-au exprimat votul.

”Am avut 726 de buletine de vot. 79 dintre ele au fost anulate fiindcă nu s-a făcut procedura de vot corespunzătoare şi avem 647 de voturi valabil exprimate, neanulate, toate pentru candidatura domnului Cristian Buşoi. Deci domnul Cristian Buşoi - vechiul şi noul preşedinte al PNL Bucureşti, pe care îl felicităm”, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

Cristian Buşoi a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti,

cei mai mulţi dintre liberali părăsind reuniunea după ce şi-au exprimat votul.

”Vă mulţumesc în primul rând dumneavoastră, celor care aţi rezistat eroic până la numărarea rezultatelor pentru funcţia de preşedinte. Mergem împreună înainte, cu încredere, cu unitate, cu echilibru, cu o echipă, să îi convingem pe bucureşteni că PNL are soluţiile cele bune pentru Bucureşti şi pentru România”, a afirmat Cristian Buşoi în faţa celor aproximativ 100 de delegaţi liberali rămaşi în sală.

Cristian Buşoi, care este liderul PNL Bucureşti din iulie 2016. El a fost ales la conducerea PNL Bucureşti după ce Cătălin Predoiu a demisionat în urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obţinut la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

De altfel, nici Cristian Buşoi nu a obţinut rezultate electorale mult mai bune de când a preluat conducerea organizaţiei. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obţinut în Bucureşti abia 11,97% din voturi, clasându-se pe locul 3 în topul celor mai neperformante filiale PNL din ţară.

Considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie ”dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere”. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

Liberalii, echipă cu preşedintele Klaus Iohannis şi în 2019

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, spune că partidul îl susţine pe şeful statului pentru un nou mandat. Deşi nu o spune răspicat, liberalul dă de înţeles că preşedintele ar putea să nu-şi dorească susţinerea PNL în viitor. Motiv pentru care Cristian Buşoi spune că este important ca partidul să continue parteneriatul cu şeful statului. Iar în cazul în care Klaus Iohannis ar refuza să candideze a doua oară din partea PNL, liberalii vor să-şi caute propria garnitură de lideri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri