PNL și PSD, viziuni diferite despre integritate

Data publicării:
sigla agentie nationala integritate

Social-democraţii sunt preocupaţi în primul rând de disciplina de partid. Membrii PSD nu au voie să folosească în interes personal funcţiile şi demnitățile politice şi nici să facă înţelegeri ce ar ştirbi interesul partidului.

Liviu Dragnea: ”Noi avem un cod complex, avem un document complex, care se referă nu numai la acele criterii, ci şi la un mod de conduită al fiecărui psd-ist, atât în partid, cât şi acolo unde munceşte.

Liberalii văd altfel regulile impuse celor care deţin funcţii publice. Au un cod mult mai scurt: 10 reguli foarte clare. Membrii de partid nu îşi pot angaja rudele, nu trebuie să aibă afaceri cu instituţiile pentru care candidează şi nu au voie să plagieze.

Cele două partide au viziuni uşor diferite şi când este vorba despre sancţiuni pentru membrii cu dosar penal.

PSD lasă la latitudinea unei Comisii de Etică penalizarea celor care sunt urmăriţi penal, trimişi în judecată, condamnaţi sau arestaţi.

Liberalii sunt mult mai tranşanţi. Îşi pierd funcţia publică sau pe cea deţinută în partid cei care au probleme cu legea. Nu sunt vizaţi doar cei acuzaţi de corupţie, ca în cazul PSD, ci şi cei care au săvârşit violenţe ori au încălcat legea.

Alina Gorghiu: „Nu o să mai vedeti, Psd vehiculeaza ceva luni, marți revin, nu există un proiect mai serios. E un proiect care exclude orice fel de truc, păcăleală, nu avem altă soluție, le-am adoptat le aplicam”.

PSD şi PNL vor vota codurile de integritate săptămâna aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri