PNL și USR au oferit exemple de abuz în serviciu care nu sunt luate în calcul de PSD

Data actualizării: Data publicării:
saftoiu drula

Opoziția se opune stabilirii unui prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Prezenți la Digi24, Adriana Săftoiu și Cătălin Drulă, deputat PNL, respectiv USR, au dat două exemple de abuz în serviciu care vin împotriva cetățenilor.

Cei doi deputați din opoziție au dat ca exemple două cazuri de abuz în serviciu care nu s-ar mai clasifica astfel, dacă intenția PSD-ALDE de a impune prag trece de Parlament.

Cred că o coadă la un ghișeu de impozite cu mai mult de cinci persoane e un abuz în serviciu, vorbesc foarte serios. Noi limităm discuția doar în ceea ce privește politicul, dar să mergem spre cetățean. Vara asta ne-am confruntat cu abuzul în serviciu asupra dreptului persoanei. Să vedem dacă tot vrem să reglementăm, să reglementăm nu doar pentru a diminua pedeapsa, ci de a spune foarte clar funcționarului ce înseamnă abuz. Pentru mine, orice cetățean care stă la un ghișeu mai mult de cinci minute e un abuz în serviciu. Cozi de peste 100 de persoane la permise afectează viață de zi cu zi”, a spus deputatul PNL Adriana Săftoiu.

Pe de altă parte, deputatul USR Cătălin Drulă a spus că „sunt abuzuri în serviciu care nu sunt cuantificabile în bani”.

USR susține să nu avem prag. Ca cetățean, în 2014, am cerut companiei de drumuri informații despre un proiect de autostradă în derulare. De la directorul de la acea vreme mi s-a transmis că poți să ne dai în judecată, o să dureze doi ani până primești. Am obținut răspunsul după doi ani. Este abuz în serviciu sau nu? Este o îndeplinire defectuoasă și cum e un cetățean protejat în aceste cazuri? Este asimilabilă infracțiunilor de corupție? Că poate acel document duce la dezvăluirea unor matrapazlâcuri care se întâmplă. Să nu existe niciun prag. Să nu separăm această discuție de ce a făcut dl. Dragnea și de procesul pe care îl are pe rol. Este acuzat de complicitate această infracțiune”, a spus Drulă.

Aleşii PSD-ALDE vor să schimbe definiţia abuzului în serviciu. Infracţiunea ar urma să implice răspundere penală doar dacă au existat dare şi luare de mită.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri